Subvenţii acordate angajatorilor din judeţul Sălaj în anul 2022

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj acordă angajatorilor subvenții pentru stimularea încadrării pe piața muncii a persoanelor aparţinând unor categorii defavorizate – şomeri peste 45 ani sau părinți unici susţinători ai familiilor monoparentale, persoane cu handicap, proaspăt absolvenți, şomeri de lungă durată sau tineri NEETs, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială.
Subvențiile se acordă la solicitarea angajatorilor care încadrează în muncă persoane din categoriile sus amintite aflate în evidenţa agenţiei, cererile angajatorilor solutionându-se întru-un mod transparent.
Subvenţia se acordă lunar, pe o perioadă de 12 luni, iar cuantumul este de 2.250 lei.
În anul 2022, AJOFM Sălaj a încheiat 542 convenţii cu angajatorii care au încadrat în muncă un număr 725 persoane din categorii defavorizate prevăzute de Legea nr.76/2002 actualizată.
Repartizarea persoanelor ocupate prin această măsură, pe categoriile definite de lege se prezintă astfel:
– 487 sunt persoane peste 45 de ani,
– o persoană este unic întreţinător de familie monoparentală,
– 170 sunt tineri NEETs,
– 52 sunt absolvenţi ai ultimei promoţii de învăţământ,
– 8 sunt persoane care au mai puţin de 5 ani până la pensie,
– 4 şomeri de lungă durată,
– 3 sunt persoane cu handicap.
Sumele au fost acordate atât din Bugetul asigurărilor pentru Şomaj cât şi din Fondul Social European, prin proiectele aflate în curs de implementare.
Menţionăm că, în anul 2022 au fost acordate subvenţii pentru programe de ucenicie unui număr de 5 angajatori care au încadrat în muncă 35 ucenici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *