Prefectul Dari Toma, mesaj de Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului

Marcăm astăzi “Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului”, în amintirea zilei de 27 ianuarie 1945, când forţele aliate au eliberat lagărul nazist de concentrare şi exterminare de la Auschwitz-Birkenau din Polonia.

Pentru Sălaj, Holocaustul a însemnat decimarea aproape în totalitate a comunităţii evreieşti, perioadă comunistă de după cel de-al Doilea Război Mondial aprofundând tragedia începută prin deportările din 1944, din lagărul de la Cehei.
Holocaustul este un episod sumbru din istoria umanităţii pe care nu trebuie să-l uităm, însă datoria noastră de creştini este să iertăm. Aşa cum spunea una din supravieţuitoarele de la Auschwitz-Birkenau, sălăjeanca Eva Mozes Kor, “iertarea nu este pentru cei care au comis rău, ci este pentru cei care au avut de suferit”.
Împotriva uitării şi pentru a duce mai departe, generaţiilor viitoare, memoria victimelor Holocaustului, începând cu viitorul an şcolar disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” va fi cuprinsă în planurile-cadru ale învățământului liceal.
Un pios omagiu şi respect etern tuturor victimelor Holocaustului, din Sălaj şi din întreaga lume.
Dari Toma, prefectul judeţului Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *