Surse politice: Doina Cocis – „preferata” USR-PLUS pentru funcția de prefect al Sălajului

Doina Cociș conduce de mai bine de un deceniu Direcția Județeană pentru Cultură și Patromoniu Sălaj și este membru PLUS – partidul lui Cioloș, din vara anului 2020, chiar înainte de alegeri


Doina Cociș realizează o rubrică pe pagina de facebook a PLUS Sălaj în care prezintă file din istoria Sălajului, materiale pe care le semnează din postura de membru al partidului.

Simțind o oportunitate prin faptul că a reușit să se apropie de Dacian Cioloș, Doina Cociș s-a înscris în PLUS cu gândul să prindă un scaun în Parlamentul României, dar la alegerile interne a fost preferat și votat Alin Prunean – care a candidat pe primul loc la Camera Deputaților și a devenit ulterior deputat de Sălaj din partea PLUS.

Pentru că nu a intrat în Parlament, partidul lui Cioloș încearcă acum să obțină la negocieri funcția de prefect al Sălajului, funcție care ar urma să-i fie oferită Doinei Cociș, declară sursele noastre.

Doina Cociș conduce Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Sălaj  din 2009, fiind numită în funcție în timpul guvernării lui Emil Boc.

Doina Cociș este absolventă a Facultății de Știința și Ingineria Materialelor, având la bază profesia de metalurgist, conform CV-ului.


Lupta în coaliția de guvernare pentru funcțiile de prefecți încă nu s-a finalizat, iar pentru fotoliul ocupat în acest moment de liberalul Virgil Țurcaș, se luptă și UDMR, dar și USR-PLUS.

Liberalii vor trage cu dinții de funcție, mai ales că îl au chiar ministru al Afacerilor Interne pe Lucian Bode – șeful PNL Sălaj. Însă, UDMR și USR-PLUS vor să-și consolideze poziția politică la nivelul județului Sălaj și vor negocia dur pentru a obține funcția de prefect al Sălajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *