Sute de sălăjeni amendați în weekend de Poliție

În perioada 12 – 14 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 787 de persoane, au fost verificate 695 de autovehicule, iar ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 352 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 87.085 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 18 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 131 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 30 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 8 depășiri neregulamentare, o sancțiune a fost aplicată pentru conducere sub influența alcoolului, iar o altă sancțiune pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric. Totodată, au fost sancționați 23 de pietoni și 6 căruțași, iar 152 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Polițiștii rutieri desfășoară permanent acțiuni în trafic, în vederea asigurării unui climat de siguranță pe șoselele din județ și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accindete rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *