Tânăr din Zalău prins drogat la volan și gonea cu viteză prin Hereclean

S-a ales cu dosar penal și a rămas fără permis pentru trei luni, după ce a fost depistat în trafic, în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive și a depășit limita legală de viteză.

Joi, 2 martie a.c., la ora 19.30, pe D.N.1 H, în localitatea sălăjeană Hereclean, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din municipiul Zalău, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 122 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

 

Totodată, în urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv.

Conducătorului auto i-au fost fost prelevate probe biologice, în vedere stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub efectul substanţelor psihoactive.

În acest caz, conducătorul auto care a depășit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancționat contravențional cu 9-20 de puncte amendă și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

A T E N Ț I E !

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!

Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui șofer: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.

Legislația rutieră prevede că șoferii prinși la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur riscă să primească între 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, în timp ce șoferii care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat vor fi încadrați la infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani.

D R U M B U N !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *