Tarifele la Cinematograful Scala rămân neschimbate

În urma ședinței Consiliului Municipal Zalău, care a avut loc astăzi, consilierii USR PLUS fac următoarele precizări:

▶️ La Proiectul 5 de pe ordinea de zi, privind modificarea Anexei nr. 2 din Hotărârea Consiliului Local (HCL) al Municipiului Zalău nr. 372/16 decembrie 2021 – privind reglementarea tarifelor pentru biletul de intrare la cinematograf și planetariu, respectiv condițiile de ocupare ocazională a sălii de spectacol, pentru anul 2022, amendamentul consilierilor USR PLUS, depus prin Guler Alin de reducere a tarifelor la bilete a fost respins, consilierii PSD-UDMR nefiind de acord cu tarifele mai mici propuse.

În schimb inițiatorul, domnul primar Ciunt, și-a însușit popunerea Gabrielei Carmen Olar, privind reducerea pe interval orar a tarifului la închirierea sălii pentru diverse evenimente. Astfel, evenimentele ce depășesc 6 ore de închiriere, beneficiază de un tarif redus cu 25%, respectiv de la 300 lei la 225 lei. De asemenea, primarul Zalăului a dat asigurări că va accepta și al doilea amendament propus de consilierul USR PLUS Alin Guler, privind acordarea unor tarife mai mici pentru familii cu copii. Asta se va întâmpla însă după ce se va gasi o soluție tehnică de identificare a membrilor familiilor.

▶️ În cazul Proiectul 21, în care se solicita aprobarea rectificării bugetului local și modificarea listei de investiții, consilierii USR PLUS s-au abținut de la vot. Motivul abținerii a fost invocat de către Gabriela Carmen Olar, care a precizat că nu se opun rectificării și a listei de investiții ci a suplimentării bugetului Sport Club Municipal Zalău (SCM), în condițiile în care rezultatele clubului nu sunt pe măsura așteptărilor.

Consilierii au cerut de asemenea realizarea unui proiect de hotărâre separat pentru SCM, pentru a se evita votarea în bloc a unor rectificări sau solicitări.

Ca urmare Proiectul 21 nu a trecut, neîntrunind numărul de voturi necesare.

▶️ Proiectul 28 conține solicitarea de a aproba un autovehicul donat de Primăria Zalău clubului SCM. Consilierii USR PLUS consideră că ar fi o cheltuială în plus pentru SCM, în condițiile în care clubul nu reușește să se încadreze în bugetul alocat.

Tot la acest punct de pe ordinea de zi, consilierii USR PLUS au cerut domnului director Claudiu Bujor o situație clară a cheltuielilor clubului, pe cele 10 secții sportive, astfel încât finanțarea să fie transparentă și în concordanță cu rezultatele obținute.

Consilierii USR PLUS s-au abținut de la vot iar proiectul a fost respins.

La Diverse, consilierii USR PLUS prin Alin Guler au cerut găsirea unor soluții pentru fluidizarea traficului pe strada Simion Bărnuțiu, pe sensul de mers spre Liceul Voievod Gelu, în dreptul intersectiei spre spital, strada Pietriș și strada Meteorologiei. Au mai solicitat, de asemenea, și asigurarea unor condiții minime de vizibilitate la ieșirile de pe străzile secundare în cele principale, cum ar fi în Simion Bărnuțiu sau 22 Decembrie 1989, prin montarea de stâlpișori pe trotuare pentru a impiedica parcarea autoturismelor în intersecție.

▶️Vestea bună este că locatarii blocului C3 nu vor mai fi mutați la internatul Liceului Voievod Gelu, constructorul încercând să facă reabilitarea prin mutarea acestora la etajele inferioare sau superioare ale blocului C3.

▶️ Proiectul 19, referitor la Rabla Local 2022 a fost scos de pe ordinea de zi deoarece începerea programului s-a amânat până în Octombrie.

Comunicat de presă al USR PLUS Sălaj 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *