Topul Județean al Firmelor – ediția XXIX, 2022

Este o realitate crudă că economia are de suferit ori de câte ori lovește o criză, fie ea o pandemie, un război sau un conflict politic de durată. Dacă privim la ultimii ani, fiecare dintre ei a adus cate o criză majoră.

De fiecare dată, sectorului privat i-a revenit rolul de a găsi soluțiile astfel încât locurile de muncă să fie păstrate, lanțurile logistice să nu se întrerupă, iar serviciile publice esențiale să funcționeze.

Nici spitalele, nici transporturile și nici aprovizionarea cu apă sau alimente nu ar mai fi funcționat dacă sectorul privat nu ar fi înțeles uriașa responsabilitate în vremuri de criză.

Economia nu s-a oprit, iar oamenii de afaceri au asigurat stabilitatea economică a României.

Pe munca și sacrificiile sectorului privat s-a ținut în funcțiune economia.

Cu toate dificultățile, 2021 a fost anul revenirii economice cu 5.6% creștere în România și 4.2% în zona Euro, de unde vin cele mai multe comenzi pentru economia românească.

Performanțele înregistrate de companiile românești în 2021, grație unui efort extraordinar făcut de oamenii de afaceri, merită afirmate ca atare și promovate.
Succesul în afaceri vine doar prin enorm de multă muncă și exact acesta este și mesajul pe care Camera de Comerț și Industrie Salaj vrea sa îl consolideze cu ocazia Topului Judetean al Firmelor 2022.

Pentru că 2022 este un alt an de provocări majore pentru economia europeană, dialogul cu autoritățile naționale si locale este vital pentru menținerea stabilității economice.

Invazia rusă din Ucraina și criza energetică provocată de Federația Rusă au adus noi riscuri în economia europeană, după doi ani în care industrii întregi au fost aproape închise de criza legată de pandemia Covid-19.

Inflația galopantă, modificările intempestive ale Codului fiscal, riscul recesiunii pe plan internațional sunt teme pe care mediul de afaceri trebuie să le abordeze in mod deschis în relația cu autoritățile naționale.

România poate menține creșterea economică și poate evita recesiunea doar printr-un dialog autentic între stat și companii.

Oamenii de afaceri sunt chemați să strângă rândurile la evenimentul economic al anului – Topul Judetean al Firmelor 2022, un moment de sărbătoare dar și de reflecție despre viitor.

La Topul Judetean al Firmelor 2022 premiem performanța în afaceri și transmitem autorităților publice nevoile stringente ale companiilor din România.

Realizat de Camera de Comerț și Industrie Salaj, Topul Judetean al Firmelor 2022  sărbătoreste si promoveaza performanțele companiilor din Salaj și pune prioritățile companiilor pe agenda națională si locala.

Topul Județean al Firmelor – ediția XXIX, 2022 – in cifre

Camera de Comerț și Industrie Salaj (CCISJ) realizează, începând din 1994, Topul Judetean al Firmelor (TJF), fiind singura instituție abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul judetului.

Topul Judetean al Firmelor este un reper pentru mediul de afaceri, un clasament al celor mai competitive firme din Judetul Salaj. Ca în orice alt domeniu, și în sectorul economic performanța trebuie recunoscută, iar succesul recompensat! Rezultatele consemnate de Topul Judetean al Firmelor reflectă nivelul de creștere economică din judetul nostru și totodată oglindesc extinderea companiilor salajene pe piața internațională.

Topul Judetean al Firmelor 2022 prezintă cele mai performante companii din șapte domenii de activitate: industrie; servicii; comerț; turism; cercetare-dezvoltare și high-tech; agricultură, silvicultură și pescuit; construcții.

În 2022, un număr de 1.555 de firme au fost incluse în primele 10 poziții. Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri este de 8.3 miliarde de LEI, iar profitul din exploatare al companiilor a însumat 1.03 miliarde de LEI. Ponderea profitului din cifra de afaceri a reprezentat 12% din cifra totală de afaceri.
În ceea ce privește numărul total de salariați al companiilor clasate pe primele 10 poziții, acesta a fost de 18.134.

Pe primele 3 pozitii s-au clasat 928 de firme, care au obtinut o cifra de afaceri de 7.5 miliarde de LEI, un profit din exploatare de 0.9 miliarde de LEI, rezultate obtinute cu 14.915 salariati.

La realizarea clasamentului TJF 2022 au fost analizate 7.742 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în România. Dintre acestea, 2.843 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasamentul judetean, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de Camera de Comerț si Industrie a Romaniei în toate judeţele ţării.

Clasamentul Topul Judetean al Firmelor se bazează pe următorii indicatori economici: cifra de afaceri netă; profitul din exploatare; rata profitului din exploatare; eficienţa utilizării resurselor umane și eficienţa utilizării capitalului angajat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *