Transportul public de persoane în atenția polițiștilor

Polițiștii rutieri au desfășurat astăzi, la nivel județean, în intervalul orar 6.30-12.30, o acțiune ce a avut ca scop creșterea siguranței rutiere și depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind transportul de persoane.

În acest context, poliţiştii verificat 103 autovehicule, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 18 la regimul circulaţiei rutiere, trei la HG 69/2012 privind transportul rutier, două la Ordonanţa 37/2007 privind nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor şi a perioadelor de odihnă, iar diferenţa au constituit alte abateri.

De asemenea, în cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat şi o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere.

Exemplu:

Joi, 27 mai a.c., la ora 6.55, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un microbuz condus de un bărbat din Zalău.

La testarea cu alcooltestul a rezultat o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fapta a fost constatată pe Drumul Naţional 1H, în localitatea Crişeni.

Şoferul a fost transportat la spital pentru recoltare de mostre biologice.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *