Tratamente de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în perioada 11-19 mai 2021, în Municipiul Zalău

Primăria Municipiului Zalău, prin prestatorul de servicii SC Coral Impex SRL, efectuează, în perioada 11-19 mai 2021, tratamente de ✅deratizare, ✅dezinsecție și ✅dezinfecție la unități de învățământ, instituții publice, pe domeniul public și privat al Municipiului Zalău.
📌Tratamentul de deratizare constă în punerea de pastile speciale de Brodifast Pasta în stații de intoxicare, pentru combaterea rozătoarelor dăunătoare. Aceste pastile vor fi puse în spațiile deschise din zona unităților de învățământ, în spațiile comune închise ale clădirilor aparținând persoanelor fizice și juridice (scări de bloc, subsol și alte asemenea), căminele și canalele aferente rețelelor edilitare și în spațiile special amenajate pentru colectarea deșeurilor menajere.
📌Tratamentul de dezinsecție se efectuează pentru combaterea insectelor, cu substanța K-Othrine EC și Cymina Plus. Pentru eficiență, acțiunea de dezinsecție pe domeniul public va fi desfășurată în intervalul orar 5.00-7.00 și 21.00-24.00. La scări de bloc, dezinsecția va fi efectuată în intervalul orar 9.00-15.00, iar la gospodării individuale în intervalul orar 22.00-02.00. Pentru aceast tratament, la scările de bloc, unități de învățământ și instituții publice se va interveni cu “atomizoare”, în spații deschise – parcuri, alei, străzi și în zona blocurilor se va interveni cu un aparat numit „puls”, iar în zona gospodăriilor, substanța va fi pulverizată din autospecialele dotate cu „citizen” ale prestatorului de servicii.
📌Tratamenul de dezinfecție este aplicat pentru prevenirea și combaterea bolilor infecțioase și parazitare la om și animale, urmărindu-se distrugerea germenilor patogeni de pe suprafețele supuse acestei operațiuni, substanța utilizată fiind Huwa San TR 50. Acest tratament va fi aplicat în spațiile închise din unitățile de învățământ, căminele și canalele aferente rețelelor tehnico-edilitare și în spațiile special amenajate pentru colectarea deșeurilor menajere.
Produsele folosite pentru cele trei tratamente se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide, sunt avizate de Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn, respectiv Xi de toxicitate. Este recomandat ca persoanele cardiace și cu probleme respiratorii să ia măsuri pentru a nu intra în raza de acțiune a utilajelor care dispersează substanța.
Programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice, respectându-se, însă, prevederile Contractului de delegare a gestiunii prin concesiune, cele din Regulamentul serviciului și din Caietul de sarcini. Întreaga acțiune va fi supravegheată de inspectorii din cadrul Direcției Corp Control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *