Tribunalul Sălaj restituie unei asociații din Borșa 6.000 de hectare de pădure

Apelul Asociației composesorale Borșa a fost admis, azi, de Tribunalul Sălaj, iar maramureșenii care revendică 17.000 hectare de pădure arată că au câștigat procesul cu asociația rudelor miliardarului Frank Timiș. Cea din urmă primise, prin decizii luate la nivel județean, mai bine de o treime din total.

O bătălie în instanțe care ține de decenii întregi a avut recent o soluție definitivă la Tribunalul Sălaj. O asociație composesorală care revendică peste 6.000 hectare de pădure, fondată de rude și apropiați ai miliardarului Frank Timiș, a fost dizolvată.  O problemă veche de peste două decenii care i-a făcut pe mai mulți locuitori din orașul Borșa, Maramureș, să protesteze în fața Parlamentului European și a Curții Europene pentru Drepturile Omului, CEDO. După protest, aceștia au avut câștig de cauză la curtea europeană.

Concret, grupul de membri ai Composesoratului Nobil Borșa, Maramureș, revendică 17.000 de hectare de pământ „primite de la împărăteasa Maria Tereza”. De-a lungul timpului, autoritățile locale au susținut că cei 2.000 de membri au deținut „doar 6.000 de hectare”.  Problema, tranșată definitiv de instanțele din România în favoarea lor în anii 2000, a fost contestată în repetate rânduri de autorități.  Cei de la composesorat susțin că autoritățile locale sunt apropiate de afaceriști locali, cel mai puternic nume fiind cel al lui Frank Timiș, miliardar român din Borșa cu cetățenie australiană, mutat la Londra și celebru ca fiind inițiator al proiectului Roșia Montană.

Acum, Composesoratul Nobil Borșa a câștigat o bătălie în instanță. Cum a început ea?

Citiți articolul integral în link-ul atașat => https://www.libertatea.ro/stiri/apropiatii-miliardarului-frank-timis-pierd-6-000-de-hectare-de-padure-a-hotarat-o-instanta-din-romania-4442028

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *