Ucrainienii refugiați primesc sprijin din partea Zalăului

Războiul nedrept și aducător de suferință de care au parte ucrainienii devine o criză umanitară de proporții și ne pregătim să ajutăm cât va fi nevoie. E o pornire firească a oricărui creștin și știu că zălăuanii își doresc să ajute și așteaptă acțiune din partea autorității.

Situația din Ucraina se degradează rapid și numărul refugiaților crește mult cu fiecare zi. Ieri se vorbea în presă de 50.000 de refugiați care au intrat în România, din cei peste 400.000 de ucrainieni fugiți din calea războiului.

„În ședința de Consiliu Local de vineri, primarul Ionel Ciunt a ținut să pună în vedere consilierilor zălăuani că ar putea fi nevoie în zilele următoare de acceptul lor pentru a aloca o resursă financiară, cel mai probabil din fondul de rezervă al municipalității, pentru ajutorarea refugiaților. Sunt deja identificate variante și pentru spații de cazare pentru refugiați”, transmite viceprimarul Teodor Bălăjel.

Primăria Zalău anunță azi pe site-ul oficial și pe pagina oficială de facebook mijloacele pe care le pune la dispoziție pentru ajutorarea refugiaților și modul în care organizează ajutorul pe care zălăuanii care doresc îl pot oferi.

„Știu că grupuri de voluntari din Sălaj pleacă azi la Sighetu Marmației cu cinci dubițe încărcate cu bunuri destinate ucrainienilor care intră prin vama din acest oraș după multe ore de așteptare în frig. Îi felicit pe acești voluntari, sunt un bun exemplu pentru comunitate și ne fac onoare”, a mai spus vicele Zalăului, Bălăjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *