Ultima oră! Premierul Cîțu și Ludovic Orban își dau demisia!?

Florin Cîțu, întrebat despre criticile lui Ludovic Orban: Nu cred că a spus așa ceva, pare o retorică PSD / Ce a răspuns premierul, chestionat dacă va demisiona în cazul în care pierde alegerile din PNL


Premierul Florin Cîțu a evitat să spună dacă își va da demisia din funcția de prim-ministru în cazul în care va pierde alegerile pentru președinția PNL. Cîțu a fost întrebat pe marginea acestui subiect după ce, luni, contracandidatul său, Ludovic Orban, a anunțat că el va demisiona de la șefia Camerei Deputaților dacă va pierde alegerile și s-a întrebat retoric: „Dacă un premier care candidează la funcția de președinte al PNL pierde competiția, ce autoritate și ce legitimitate mai are”.

De asemenea, întrebat despre criticile lui Orban la adresa guvernării sale, Cîțu a răspuns: „Nu am văzut, dar nu cred că putea să spună așa ceva, pentru că pare o retorică PSD”.

Florin Cîțu, răspuns la afirmațiile lui Ludovic Orban

Întrebat dacă își dă demisia din funcția de prim-ministru dacă pierde alegerile pentru șefia PNL, Florin Cîțu a răspuns: „ Eu sunt aici în cursă pentru (funcția de) președinte PNL. Despre asta discutăm. Celălalt obiectiv al meu e să avem o guvernare cât mai bună”.

Întrebarea a fost pusă în contextul în care, luni seară, Ludovic Orban, contracandidatul său, a declarat că el își va da demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților dacă pierde alegerile din PNL. „Dacă un premier care candidează la funcția de președinte al Partidului Național Liberal pierde competiția, ce autoritate și ce legitimitate mai are să exercite funcția respectivă în condițiile în care partidul nu îl mai sprijină? Cine îl mai ascultă?”, a mai afirmat Orban.

Întrebat în legătură cu criticile lui Orban referitoare la campania de vaccinare anti-COVID-19 și la PNRR, Cîțu a răspuns: „Nu am văzut, dar nu cred că putea să spună așa ceva, pentru că pare o retorică PSD. Până nu văd aceste declarații, nu pot să comentez”.

Cîțu a insistat că astfel de afirmații par mai mult „a retorică PSD”.

One thought on “Ultima oră! Premierul Cîțu și Ludovic Orban își dau demisia!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *