Un copil din Jibou a găsit un portofel plin cu bani și l-a predat Poliției Jibou

M

Un copil crescut fără părinți, la o casă de copii din Jibou a arătat că educația se poate dobândi indiferent de mediul în care crești.

Adrian a găsit duminică la Grădina Botanică Jibou uj portofel plin cu bani, carduri și acte, toate pierdute de o femeie din Carei care vizita cel mai frumos obiectiv turistic din județul Sălaj.

Adrian nu a stat pe gânduri și a plecat imediat la Poliție, unde a predat portofelul găsit.

Vestea a ajuns și la urechile viceprimarului Vlad Pașcalău, care a ținut să îl felicite în mod special pe Adrian, care acum a devenit un model pentru comunitatea locală.

„Azi l-am intalnit pe Adrian. Un baiat simplu, în varstă de 18 ani, crescut si educat în sistem instituționalizat la casa de tip familial din Jibou, care ne-a dovedit ca #educatia si #spiritul civic se pot dobandi si cultiva oriunde, trebuie doar sa îți dorești!

In cursul zilei de 25.06.2022, Adrian a găsit in zona gării din Jibou, un portofel pierdut de o turistă din Carei, care conținea acte, carduri bancare si suma de 2000 lei, pe care, nu a ezitat o clipă să îl predea Poliției. Am vrut să il felicit în mod personal si să ii ofer un mic cadou pentru gestul său remarcabil: o minge de fotbal si un tricou, cunoscând că acesta este un împătimit al sportului rege, mai ales datorita faptului ca practică meseria de arbitru. Povestind cu el mi-a spus că nu s-a gandit nici măcar o clipă să păstreze banii găsiți, gandidu-se că persoana care i-a pierdut cu siguranța are mare nevoie de ei si că nu poate păstra ceea ce nu ii aparține.

L-am felicitat si totodată l-am sfătuit să isi păstreze mereu această gândire sănătoasa, să rămână un om #vertical si #demn, oricât ar fi tentațiile de mari si să nu uite ca #cinstea, #adevarul si #onoarea nimeni nu ți le poate lua!

Adrian, ești un exemplu pentru noi!”, transmite viceprimarul Vlad Pașcalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *