Un jandarm din Jibou a găsit pe stradă un portofel și l-a predat persoanei care-l pierduse

Aseară, în jurul orei 21.00, un echipaj de jandarmerie, aflat în patrulare pe raza orașului Jibou, a observat un portofel pe trotuarul străzii Stadionului. Acesta conținea documente personale și carduri bancare. În continuare, jandarmii au luat măsuri pentru identificarea proprietarului și înapoierea bunului pierdut.
Proprietarul, o femeie de 34 de ani din Jibou, a transmis mulțumiri jandarmilor, apreciind promptitudinea cu care și-a recuperat portofelul.
Pentru evitarea unor situații neplăcute, vă recomandăm să acordați o atenție sporită bunurilor personale atunci când vă aflați în locuri aglomerate, la piață, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc. În cazul pierderii unui bun, solicitați sprijinul autorităților.
În situația în care găsiți un bun pierdut, vă informăm următoarele:
– Bunul mobil pierdut continuă să aparţină proprietarului său;
– Găsitorul bunului este obligat ca, în termen de 10 zile, să îl restituie proprietarului ori, dacă acesta nu poate fi cunoscut, să îl predea organului de poliţie din localitatea în care a fost găsit;
– Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă;
– Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *