Directorul DSVSA SJ, dr. Mircea Martin, prezent la inaugurarea noului sediu al Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară

Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV) din Bucureşti are un nou sediu, dotat cu echipamente de laborator de ultimă generaţie care vor permite creşterea cu 35% a numărului de analize efectuate anual. Noul sediu a fost amenajat cu o investiție de 10 milioane de euro.

Evenimentul festiv a avut loc la București unde au participat printre invitați Alexandru Bociu, președintele ANSVSA, Alexandru Mihai Ghigiu, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean, secretar general al Guvernului, fostul ministru al Agriculturii Petre Daea, consilierul prezidenţial Loreta-Diana Păun.


Din județul Sălaj a participat la evenimentul de inaugurare a noului sediu IISPV directorul executiv al DSVSA Sălaj, dr. Mircea Martin, un profesionist al medicinei veterinare, apreciat la nivel național pentru rezultatele obținute atât pe plan managerial, cât în plan profesional. Sub conducerea lui Mircea Martin a fost inaugurat cel mai modern sediu și cel mai dotat laborator DSVSA din țară.


IISPV are posibilitatea de operare a 121 metode de laborator şi analiza a peste 900 de parametri fizici, chimici şi microbiologici pentru probe din produse alimentare de origine animală şi non-animală, hrană pentru animale. Probele analizate de institut sunt cele prelevate de inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor în cadrul controalelor oficiale, ca parte a programului strategic anual, şi contra cost, respectiv cele provenite de la operatorii economici prin programele proprii de autocontrol sau cele la cerere, atunci când consumatorii doresc analiza unui produs alimentar.

Institutul va contribui substanţial şi la reducerea consecinţelor negative asociate consumului de droguri, alăturându-se astfel instituţiilor care luptă împotriva acestui flagel.

Prin mutarea IISPV la noul sediu, dotat cu echipamente ultraperformante, dar şi prin achiziţiile preconizate pentru anul 2024, vor creşte şi mai mult performanţele analitice ale institutului, în condiţiile în care acestea reprezintă pilonul principal în prevenirea şi gestionarea răspunsurilor la crizele legate de siguranţa alimentară şi ameninţările la adresa sănătăţii umane şi animale.

Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV) se află în subordinea ANSVSA și a luat fiinţă în anul 1953 în Halele centrale Obor. Prin facilităţile existente la noul sediu se vor putea dezvolta 12 metode de analiză din cele 121 de metode pe care IISPV le utilizează în regim acreditat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *