Un tânăr a fost depistat în trafic cu viteza de 184 Km/h

În urma unei acțiuni de o săptămână, pentru siguranța traficului rutier, au fost aplicate aproape 1400 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute peste 100 permise de conducere și retrase 28 certificate de înmatriculare.

În perioada 24 – 30 mai 2021, la nivel judeţean, polițiștii au derulat acţiuni punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, respectiv viteza, sub cele 2 forme (neadaptată condițiilor de drum/trafic sau neregulamentară) și nerespectarea regulilor rutiere de pietoni.

Astfel, în această perioadă, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 1373 sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 305 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 71 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, 45 pentru depăşire neregulamentară, 15 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, şapte pentru nerespectarea regulilor e circulaţie de către biciclişti, şase pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, două pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, iar diferenţa au constituit alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 149 permise de conducere: 73 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, şase pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 45 pentru depășire neregulamentară, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 15 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și opt pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost retrase 28 certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În cadrul activităților, au fost constatate 14 infracțiuni, dintre care cinci infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice (două de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, două de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și o infracţiune de încredinţare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că este în această situaţie) și nouă infracţiuni au făcut obiectul altor fapte.

Exemple:

Depistat în trafic cu viteza de 184 Km/h

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr care circula cu viteza de peste 180km/h, viteză înregistrată cu aparatul TruCam, în localitatea Bârsău Mare. Tânărul a fost sancţionat, iar permisul de conducere i-a fost suspendat.

La data de 29 mai a.c., ora 16.16, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfăşurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere, pe Drumul Național 1C.

În cadrul acțiunii a fost depistat un tânăr de 24 ani, care circula cu autoturismul pe drumul menţionat, prin localitatea Bârsău Mare, cu viteza de 184 km/h.

Față de acesta, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1305 lei. Ca măsură complementară, permisul de conducere i-a fost reţinut pentru 90 de zile.

Conform O.U.G. 195/2002, depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus , constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, șocul produs de accident este mai mare, iar consecințele mai grave. Respectați limita legală de viteză pentru fiecare sector de drum!

 

Cu alcoolul la volan

 

Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din municipiul Zalău, a fost depistat de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Naţional 1H, prin localitatea Crişeni cu o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În, cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului au a altor substanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *