Senatorul USR, Cosmin Viașu, anunță că România e tot mai aproape de a adera la spațiul Schengen

Aderarea la spațiul Schengen – unul din marile obiective ale României, se concretizează tot mai clar, potrivit ultimelor informații furnizate de senatorul USR Cosmin Viașu.

Comisia Europeană a constatat necesitatea unei noi strategii în privința extinderii și optimizării funcționării spațiului Schengen, mai ales pe fondul recentei crize sanitare care a evidențiat nefunctionalitatea lui în anumite aspecte.

Astfel, a cerut Consiliului European să permită cât mai curând aderarea României, Bulgariei, Croației și ulterior Ciprului.

„Este o așteptare legitimă a țării noastre, întrucât a îndeplinit în urmă cu cca. 10 ani criteriile de aderare, mai puțin pe cele politice, pe care guvernările ultimilor ani nu le-au oferit.

Schengen este un spațiu în care odată intrați vom avea multiple beneficii. El oferă un flux liber de oameni, bunuri și servicii care ne vor influența major economia.

Printre obiectivele majore ale noii strategii mi-au atras atenția gestionarea eficientă a frontierelor în ceea ce privește gestionarea migrației și combaterea terorismului și reactivarea Green Lanes- un plan de urgență care să permită traficul neîntrerupt de mărfuri în cazul unor viitoare crize.

Sunt convins că Schengen nu este complet dacă nu include toate statele membre UE”, transmite senatorul Cosmin Viașu.

One thought on “Senatorul USR, Cosmin Viașu, anunță că România e tot mai aproape de a adera la spațiul Schengen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.