Un tânăr scandalagiu arestat perventiv, depistat și introdusă în arest de Poliție

         

Ieri, 14 iulie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Zalău, față de care instanța a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Tânărul se afla sub control judiciar, dispus de către procuror, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în luna februarie a.c., persoana bănuită ar fi pătruns în domicililul unei persoane, din localitatea Deja, județul Sălaj și, prin întrebuințare de violențe, ar fi sustras de la persoana vătămată, un telefon mobil.

La data de 15 februarie a.c., procurorul a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar, impunând în sarcina acestuia mai multe obligații.

În noaptea de 3 spre 4 iulie a.c., bărbatul ar fi fost implicat într-o altercație în localitatea Mineu, comuna Sălățig, ocazie cu care ar fi agresat fizic, un bărbat, din comună, lovindu-l cu un cuțit.

În cauză, polițiștii Secției 1 poliție Rurală Zalău au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Având în vedere faptul că, tânărul, de 22 de ani, și-a încălcat obigațiile impuse de instanță, polițiștii au propus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Astfel, la data de 14 iulie a.c., a rămas definitivă încheierea penală prin care judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea polițiștilor și a dispus arestarea preventivă a tânărului.

Acesta a fost depus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Facem precizarea că punere în mişcare a acţiunii penale este etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *