USR Sălaj: Incompetența ministrului Sorin Grindeanu afecteaz grav Autostrada Transilvania

Consilierii județeni USR Sălaj, Cosmin Ardelean și Nicolae Olar, cer președintelui Consililui Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, să atragă atenția premierului PNL, Nicolae Ciucă, faptul că administrația Grindeanu subminează finalizarea Autostrăzii Transilvania și implicit interesele Sălajului!

Atragem atenția asupra anulării licitației, lansată în anul 2020, pentru construcția celui mai greu lot din Autostrada A3 Transilvania, tronsonul Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău și că o nouă licitație reluată de la zero înseamnă amânarea startului lucrărilor până cel puțin în 2025 și finalizarea lor cel mai devreme în anul 2028 și că, în lipsa acestui sector de autostradă, șoferii sunt condamnați să circule în continuare între Cluj și Oradea pe periculosul și mult prea aglomeratul drum național DN1.

Un al doilea eșec al ministrului transporturilor, și care ne afecteaza direct, privește tronsonul Suplacu de Barcău și Chiribiș din județul vecin.

Colegul nostru, Horațiu Cosma, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în mandatul lui Cătălin Drulă, a citit documentația Companiei de Drumuri pentru lansarea pentru a 5-a oară a licitației pentru lucrările pe tronsonul Suplacu de Barcău și Chiribiș din Autostrada Transilvania.

A constatat aceleași greșeli ca la precedentele 4 încercări ratate de a finaliza acest tronson: „Documentația abundă de prevederi ilogice, contradictorii, copiate fără sens din alte caiete de sarcini, împingând complet nejustificat responsabilitățile Companiei de Drumuri către viitorul constructor”.

Analiza aprofundată o găsiți aici: https://t.ly/xMfz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *