Vaccinul împotriva COVID-19 va fi obligatoriu. Legea intră de urgență în Parlament

Ministrul Sănătății: ”Nu cred că suntem mai proști decât germanii, italienii și francezii și danezii și portughezii”

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a făcut încă o dată apel la români să se vaccineze împotriva Covid-19, în condițiile în care, marți, 12 octombrie, s-au înregistrat recorduri negre în privința deceselor și infectărilor cu Sars-Cov-2.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, acorda un interviu ziarului Evenimentul Zilei, vineri 22 ianuarie 2010, in Bucuresti.

El a atras atenția că, într-un final, toți românii se vor imuniza împotriva acestui virus, însă unii o vor face pe calea ușoară, a vaccinării, în timp ce ceilalți își vor risca inclusiv viețile.

Attila a spus că, dacă vrem să avem ”o țară ca afară” trebuie să ”ne purtăm exact ca afară”, dând exemplu germanilor sau al francezilor, care s-au vaccinat într-o proporție foarte mare.

”De imunizare o să avem parte cu toții. Sunt două modalități de a ne imuniza. O parte, spunem noi, mai ușoară și care se bazează pe știință medicală, legat de vaccinare. Și recomandăm această modalitate tuturor cetățenilor români. Și o altă modalitate, aceea de a trece prin boală, cu toate riscurile aferente. Trebuie să luăm, încă o dată, exemplul altor țări. Vrem o țară ca afară, trebuie să ne purtăm exact ca afară. Nu cred că germanii, francezii, italienii sunt mai deștepți ca noi. Trebuie să înțelegem și noi că nu degeaba s-au vaccinat 80 % în Italia, unde au avut exact acest tip de problemă de criză sanitară majoră.” – a spus ministrul interimar al Sănătății.

Întrebat de jurnaliști dacă pot fi comparate condițiile medicale din România cu cele ”de afară” – în unele spitale de la noi fiind principiul ”scapă cine poate” – Cseke Attila a respins cu fermitate această afirmație.

Reporter: La cum arată lucrurile în sistemul sanitar, scapă cine poate, domnule ministru?

Cseke Attila: ”Nu. În primul rând, haideți să nu vorbim așa. Haideți, vă rog eu frumos .. Deci, în primul rând, încă o dată, mesajul principal este acela de vaccinare. Nu cred că suntem mai proști decât germanii, italienii și francezii și danezii și portughezii. Nu cred în acest lucru. Cred că cetățenii români sunt la fel de responsabili ca și ceilalți cetățeni din Uniunea Europeană.”

One thought on “Vaccinul împotriva COVID-19 va fi obligatoriu. Legea intră de urgență în Parlament

  1. D-nul ministru să se vaccineze sau să se mute în patria „mumă”!Mai întâi să ne explice cât este constituțional și moral să fii demnitar într-un stat național suveran,Constituțional bine definită!!!Apoi să-și ia gașca,să emigreze în Finlanda și să dea acolo legi!Oare,chiar toată țara asta a uitat de toată mizeria pe care a făcut-o sub”domnia”lui Petrov,cât personal medical calificat a emigrat și câte spitale a închis și cum a încercat să „privatizeze”serviciul de ambulanță?!În toată țara nu se găsește un român care să fie al României???La fel este și turco-arabul de „altă orientare sexuală”pe cale să își facă miliție proprie?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.