Vezi când vine prima ninsoare în județul Sălaj

Ninsorile❄️ vor cuprinde județul nostru începând cu seara zilei de mâine! Din păcate, zonele joase nu vor beneficia de strat de zăpadă, doar local efemer, dar la peste 500 de metri peisajul va fi unul tipic de Iarnă❗️

⚠️Informare:

Interval de valabilitate: 11 Decembrie ora 11 – 12 Decembrie ora 12

Fenomene vizate:

•Răcire accentuată a vremii, scădere bruscă a temperaturilor (cu circa 10°C în decurs de câteva ore)

•Ninsori slabe/moderate cantitativ, strat de zăpadă la peste 500 m (în rest, local efemer).

Zona vizată: Tot județul

Ziua de mâine vine cu o vreme schimbătoare, diferențele fiind mari între prima și a doua parte a zilei (putem vorbi de o zi în care avem două anotimpuri)‼️

Dacă în prima parte a zilei, mai precis dimineața, temperaturile vor fi ridicate (9..11°C), și va ploua, ei bine odată cu trecerea orelor, în jurul prânzului temperaturile vor scădea considerabil📉din pricina pasajului unei arii de presiune scăzută și implicit a unui front rece, ajungând spre seară la -2..2°C, iar noaptea vor scădea sub 0°C fiind negative în tot județul.

Precipitațiile vor fi în primă fază sub formă de lapoviță și apoi ninsoare, inițial în zonele înalte la peste 600 m iar apoi, limita ninsorilor va coborî până în zonele joase seara.

În zonele joase, mâine seară și mai ales noaptea trecător va ninge🌨 în general slab, doar local moderat, și pe văi nu se va depune strat de zăpadă. În funcție de altitudine, se poate depune un strat discontinuu și subțire.

În schimb, la peste 500 de metri, ninsorile vor fi slabe/moderate cantitativ și se va depune un strat de zăpadă cuprins între 1-5 cm, variind în funcție de altitudine (cu atât mai mare cu cât urcăm în altitudine). Pe Vârfurile înalte din județ🏔, mai exact vârful Măgura Priei și cele înalte din Munții Plopiș se pot depăși 5 cm.

 

Vă îndemnăm să conduceți prudent pe șoselele din zonele înalte de peste 500m altitudine, mai exact pe drumurile E81 Zalău-Cluj zona Meseș, DN1H Zalău-Oradea zona Șinteu, 108 G Vârșolț-Ciucea, limita Cizer-Vânători, E58 Cluj-Baia Mare zona Pasul Mesteacăn, și Pasul Bogdana-Huta-Vânători (inclusiv zonele Făget, cătunul Dealul Corbului, zona Poiana Onții și altele) deoarece odată depunerea de zăpadă traficul poate fi îngreunat și se pot produce accidente nedorite⚠️.

 

📍Notă 1: Informarea se axează în general pe scăderea bruscă a temperaturilor de peste zi, nu pe cantitățile de ninsoare acumulată sau pe ninsoarea în sine, întrucât vorbim de un strat mic doar în zonele înalte.

Am emis această Informare întrucât multe persoane pot fi afectate de șocul termic care se va produce mâine.

📍Notă 2: Vremea se va menține rece în această săptămână, nopțile vor veni cu temperaturi negative iar pe timp de zi valorile vor fi în jur de 0..2°C în prima parte de Săptămână, Luni temporar și local va mai ninge slab, dar revenim cu informații în funcție de evoluția situației !

Analiză: Sergiu Pavel și Mihai Crișan

Text, Editare: Sergiu Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *