Vezi cum vor arăta noile parcări supraetajate la Spitalul Vechi și la Grădinița nr. 1

Parcări cu etaj la Spitalul Vechi și la Grădinița 1 – soluțiile tehnice pe care le vrem multiplicate în cartierele Zalăului, anunță viceprimarul Municipiului Zalău, Teodor Bălăjel

„Avem soluțiile tehnice pentru primele două parcări cu etaj în Zalău – una în fața Spitalului Vechi, iar cealaltă în apropierea Grădiniței nr. 1, în spatele clădirii Transilvania. Le consider începutul pentru planul nostru de a construi parcări cât mai încăpătoare în cartiere folosind la maxim terenurile în pantă, pentru că Zalăul are în mare parte astfel de terenuri. Parcările cu etaj vrem să devină o soluție comună prin care să rezolvăm cât mai mult din problema locurilor de parcare, în primul rând în cartierele aglomerate, Dumbrava și Brădet. Sunt mai costisitoare, dar și mai avantajoase din punct de vedere al spațiului decât soluția terasării terenului, pe care am mai aplicat-o în Dumbrava de exemplu”, explică viceprimarul Teodor Bălăjel. 
Parcările cu etaj neacoperit dublează practic numărul locurilor de parcare, așa cum reiese din aceste soluții tehnice. Câștigăm în acest fel mult spațiu pentru parcare, una dintre cele mai mari și mai greu de rezolvat urgențe din oraș. Pentru că avem în Zalău nu mai puțin de 28.000 de autovehicule deținute de persoane fizice, la care se adaugă alte 7.000 de autovehicule deținute de firme.
Viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel consideră, așa cum a mai spus, că dublarea numărului de locuri de parcare din Zalău este un obiectiv care poate fi realizat. Parcările cu etaj sunt mai scumpe decât parcările pe care le putem face pe teren plan, așa că unde terenul permite se  merge pe soluții ca cele pe care le administrația locală le poate pune cu succes în practică în Porolissum – unde aproape s-a terminat amenajarea a 170 de parcări – și între Spitalul Județean și Centrul de Transfuzie – unde sunt în curând gata alte 150 de locuri de parcare nou amenajate, Sau cum Primăria Zalău a valorificat în spatele complexului Casnica terenul degradat și a obținut o parcare frumos amenajată cu 40 de locuri.
„Vom căuta să obținem și bani europeni, prin proiectele pentru coridoare de mobilitate, să construim platforme noi de parcare, dacă ghidurile de finanțare ne vor permite. Pentru că bugetul local nu este unul care să poată asigura suficientă finanțare pentru câte parcări avem noi nevoie. Dar să nu excludem nici posibile împrumuturi pe care le putem obține în condiții avantajoase. Pentru că parcările sunt o problemă mare și țin la obiectivul de a dubla numărul locurilor de parcare în Zalău”, spune viceprimarul Teodor Bălăjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *