Vicepremier Kelemen Hunor: La cererea UDMR, se vor putea tine pelerinajele religioase

Vicepremierul Kelemen Hunor a anuntat luni, 10 mai, ca se poate organiza pelerinajul de Rusalii de la Sumuleu Ciuc, pentru ca, la cererea UDMR, Guvernul a decis, la prelungirea starii de alerta, ca in perioada urmatoare se vor putea tine pelerinajele religioase.

„La solicitarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia si a Ordinilor Franciscanilor se poate organiza pelerinajul de la Sumuleu Ciuc! Guvernul a prelungit astazi starea de alerta cu 30 inca de zile, insa la cererea UDMR se vor putea tine pelerinaje religioase in aceasta perioada, desigur cu respectarea regulilor de protectie sanitara”, a scris Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook.

Liderul UDMR mentioneaza ca pelerinajul de Rusalii de la Sumuleu Ciuc este o sarbatoare importanta pentru comunitate, indiferent de confesiune, considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrala sti de Est.

„Din cauza pandemiei, anul trecut am putut urmari slujba doar la televizor si online, dar anul acesta vom putea fi din nou in staua dintre munttii Stumuleul Mare sti Stumuleul Mic, chiar daca intr-un numar mai mic. De Pasti, comunitatea din Miercurea Ciuc a dat dovada de faptul ca se poate participa la sfintirea bucatelor cu respectarea masurilor epidemiologice. Sunt convins ca credinciosii care vor veni la pelerinaj, vor da dovada de aceeasi disciplina!”, a mai scris Kelemen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *