Viceprimar Teodor Bălăjel: „Rutele modernizate complet ce vor traversa Zalăul în paralel cu bulevardul”

Pentru că posibilitatea de a circula repede și în condiții foarte bune în Zalău este esențială pentru cetățeni, pentru eficiența activităților lor și pentru confort, strategia Primăriei Zalău pentru municipiu include crearea a două rute cu străzi complet modernizate, alternative la bulevardul Mihai Viteazul.
Vorbim de modernizări cu bani europeni și, în termenii proiectelor pentru finanțare, le numim ”coridoare de mobilitate urbană”, care traversează orașul de la un capăt la altul. Proiectele de mobilitate sunt finanțate cu prioritate în sesiunea 2021 – 2027, așa că primăria le pregătește din timp, se lucrează la studiul de fezabilitate și la proiectul tehnic, să fie gata pe când se deschide sesiunea de finanțare.
Implicarea pentru rezultate mari în perioada 2016 – 2020 a adus administrației zălăuane un succes apreciat în țară, iar acum se trage tare și pentru sesiunea actuală, pentru a atrage bani mulți pentru modernizarea și dezvoltarea Zalăului.
„Prima dintre aceste rute, sau coridor de mobilitate, începe de la Centură, cu strada Valea Miții, va continua cu strada Simion Bărnuțiu (modernizată deja), cu strada Maxim Gorki, cu strada Cloșca (modernizată), cu strada Nicolae Titulescu, prin strada Coșbuc și cu strada Parcului, unde ajungem în Centru, la Primărie, în strada 22 Decembrie (deja modernizată) și pe Gheorghe Doja (modernizată de asemenea).
Răspund astfel și unui cetățean care întreba zilele trecute într-un comentariu dacă vom moderniza strada Valea Miții. Da, o vom reabilita complet, face parte din ruta descrisă mai sus, pe care vom moderniza toate străzile temeinic, așa cum am făcut deja cu marile artere.
Cealaltă rută – să o luăm de data aceasta din zona centrală – include străzile Kossuth (de la interesecția cu Corneliu Coposu, acum în reabilitare), Șaguna, Gheorghe Lazăr, Tudor Vladimirescu, Fabricii și Depozitelor, de unde ajungem spre Gară.
Cum am arătat în postarea anterioară, asigurăm totodată legături rapide la Centură atât din Dumbrava, cât și din Centru și avem în vedere una și din strada Gheorghe Doja, din Brădet. Orașul se dezvoltă, străzile bune, mobilitatea, îl ajută mult”, explică viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *