Viceprimarul Jiboului, Vlad Pașcalău, prezent alături de elevi la un curs de prim ajutor realizat de Crucea Roșie

 

Primul ajutor este o stare de spirit, o atitudine orientată spre acţiune şi un set de acţiuni şi practici care urmăresc să prevină, să pregătească pentru şi să ofere un răspuns la situaţiile de urgenţă.

Aceste situaţii pot include boli, epidemii, atacuri de cord, accidente de circulaţie, răniri domestice, etc. Cunoaşterea primului ajutor este de nepreţuit atât pentru tine, cât pentru cei dragi şi pentru comunitatea ta.

Îți permite să asiști persoanele care se rănesc în caz de accident sau situație de urgență până la sosirea ajutorului. Abilitățile de prim ajutor pot fi aplicate la domiciliu, la locul de muncă sau în locurile publice.

„Din dorința de a face informația cât mai accesibilă semenilor lor, voluntarii de la Crucea Roșie—Filiala Sălaj, au derulat astăzi, în orașul Jibou, o sesiune de instruire în materia primului ajutor în caz de urgență. Astfel, funcționari din Primăria Jibou împreună cu proseforii celor trei instituții de învățământ, Liceul Teoretic “ Ion Agârbiceanu, Liceul Tehnologic “Octavian Goga, și Școala Generală “Lucian Blaga” au fost învățați cum să intervină în cazurile în care situația o impune, atât prin instruire teoretică, cât și practică. Le mulțumesc, pe această cale atât lor cât și participanților și sper ca în urma acestei instruiri, fiecare să fi dobândit cât mai multe cunoștințe pentru a-i putea ajuta pe ceilalți, la nevoie”, a transmis viceprimarul Jiboului, Vlad Pașcalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.