Viceprimarul Municipiului Zalău, Nicolae Fazakas, a vizitat șantierul de pe Centura Ocolitoare

Lucrările la a doua secțiune a drumului de ocolire a Zalăului sunt în plină desfășurare, la care va contribui și vremea favorabilă. Săptămâna trecută, compania chineză de construcții a sosit, a preluat zona, topografii au marcat direcția, secțiunea forestieră a fost curățată, iar drumul de pământ este în prezent nivelat și pregătit.

Viceprimarul Nicolae Fazakas a declarat că Centura ocolitoare a Zalăului este important pentru locuitorii din Zalău și pentru cei care vor să evite orașul, deoarece atunci când acesta va fi finalizat, camioanele mari nu vor mai trebui să traverseze centrul orașului, făcând transportul mai ușor și mai sigur, mai puțin blocaje de trafic.

„Timp de decenii, camioanele au reprezentat o problemă, blocând traficul aproape zilnic, provocând deseori accidente și îngreunând traficul în fața Poliției și a Tribunalului. Când se termină tronsonul II al centurii, autocamioanele vor putea ocoli orașul, iar locuitorii Municipiului Zalău vor fi mai în siguranță. Traficul se va decongestionat pe rutele care sunt deja folosite de mașinile cu tonaj mare”, a spus viceprimarul Fazakas.

Construcția celui de-al doilea tronson al centurii ocolitoare a re o lungime de 5,5 kilometri va fi realizată de un consorțiu mixt româno-chinez, guvernul a aprobat 185 de milioane de lei fără TVA pentru investiție, timpul de construcție este de 24 de luni și lucrările au o garanție de 7 ani. Cinci poduri de 26 de metri, două poduri de 12 metri și două sensuri giratorii vor fi construite de-a lungul traseului.

Deputatul Dénes Seres a subliniat că construcția centurii ocolitoare a Zalăului etapa 2 așteaptă de 10 ani și că toate obstacolele au fost în cele din urmă eliminate, inclusiv probleme forestiere. Drumul va face orașul mai locuibil, locuitorii străzilor Kossuth și Tudor Vladimirescu vor fi eliberați de povara traficului, dar, în același timp, cei care locuiesc în zona orașului se pot aștepta la dezvoltare, deoarece dacă infrastructura este bună, vor veni și investitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *