Viceprimarul Teodor Bălăjel anunță că încep lucrările de refacere a străzii Tudor Vladimirescu

Primăria Zalău anunță prin vocea viceprimarului Teodor Bălăjel că urmează să începă refacerea străzii Tudor Vladimirescu. Practic se dă startul unui proiect de mare anvergură ce va schimba mult atmosfera în Zalău.
Strada Tudor Vladimirescu intră și ea în curând în rândul marilor artere reabilitate din temelii în Zalău. În zece zile Primăria Zalău va emite ordinul de începere a lucrărilor pentru constructorul cu care municipalitatea tocmai ce a semnat contractul pentru refacerea completă a străzilor Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigradului și Cetății. Un traseu de aproape șapte kilometri – din bulevard, din zona Perla, până în capătul Ortelecului -, ce va fi modernizat după modelul consacrat pe marile artere ce au fost practic reconstruite în Zalău.
„Începem pe Tudor Vladimirescu, între Perla și Spitalul vechi, cu refacerea trotuarelor, construirea canalelor pentru cabluri subterane, canal pluvial, ziduri de sprijin. Lucrările la înlocuirea iluminatului vechi cu cel nou, modern, pe LED, sunt ca și gata. Și sperăm ca și lucrările Companiei de Apă de pe această stradă, la canalizare menajeră și apă, să meargă un pic mai alert, sau măcar să ne putem coordona, să nu ne întârzie”, transmite viceprimarul Teodor Bălăjel. 
Pe o bună parte din traseul celor cinci străzi pe care Primăria Zalău le modernizează, Compania de Apă are de refăcut mai întâi rețelele subterane pe care le administrează și administrația ar dori să aibă mai mult spor, pentru ca apoi să poată interveni la străzi, pentru că proiectul municipalității este mare, e mult de lucru. Pe lângă carosabil și trotuare cu piste de bicicletă, lucrările includ reconstruirea celor trei poduri de pe traseu – de pe strada Porolissum și de pe strada Cetății – și 407 podețe care asigură accesul la toate proprietățile de pe traseu. Vor fi amenajate 12 stații de autobuz.
Proiectul celor cinci străzi este ”la pachet” cu proiectul pe fonduri europene ce include modernizarea întregii zone centrale, incluzând refacerea platoului de marmură după un concept nou, modern, pietonizarea străzii Unirii și reconfigurarea și modernizarea întregii zone cuprinse între Primăria Zalău, clădirea Transilvania și DSP.
„Finanțarea europeană impune ca totul să fie gata în 2023, așa că trebuie să-i dăm bătaie. Știm că prea mult șantier e un deranj pentru locuitori. Încercăm să minimalizăm disconfortul din cauza lucrărilor, dar măcar putem oferi garanția unui Zalău modernizat cum se cuvine. Cu străzile deja reabilitate, cu modernizările pe care le vom face în zona Scala, cu continuarea refacerii și modernizării bulevardului, efectul cumulat va fi un Zalău civilizat, de care vom fi mândri și în care vom trăi confortabil”, a conchis viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *