Viceprimarul Teodor Bălăjel despre CinemaScala: „Am reușit să readucem în Zalău partea de viață socială și culturală”

Antreprenorul general TCI Contractor General a terminat reabilitarea obiectivului, însă ca acesta să devină funcțional are nevoie de toate autorizațiile.

Procedura de recepție de la Cinema Scala a fost anunțată la sediul municipalității. Apoi o delegație de peste 100 de oameni, din partea tuturor părților implicate în proiect, s-a deplasat la fața locului pentru debutul procedurii.

“A fost un proiect dificil, deoarece obiectivul se găsea într-o stare avansată de degradare, unele probleme le-am descoperit pe parcurs. Au venit și scumpirile la materiale și energie care au mărit costurile proiectului; dacă nu intervenea guvernul să permită ajustarea prețurilor, riscam să intrăm în faliment”, spune Oliviu Lazăr, director tehnic al TCI Cluj.

De Crăciun vom putea merge la film la Cinematograful Scala

“Trebuie să mai obținem autorizări de la Pompieri, DSP și Poliție, iar după obținerea și a autorizației de la Centrul Național al Cinematografiei se vor putea încheia contracte cu casele de distribuție filme.

Vom încerca să facem aceste demersuri cât mai repede, pentru că știu că zălăuanii au avut deja prea multă răbdare, din 2005, de când cinematograful nu a mai funcționat”, spune viceprimarul Teodor Bălăjel. 

În 22 septembrie a fost demarată procedura de recepție la proiectul de 16 milioane de lei, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Valoarea finanțată prin programul Companiei Naționale de Investiții (CNI) este de 14,8 milioane de lei, iar Primăria Zalău a venit cu 1,2 milioane.

Perla din mormanul de mizerie

„Am reușit să readucem în Zalău partea de viață socială și culturală care ne-a lipsit atâta timp și să recuperăm un simbol cu greutate al acesteia. E un moment deosebit pentru Zalău, pentru că este vorba de un aspect important în modernizarea orașului.

Bineînțeles, în primul rând în ce privește faptul că avem din nou cinematograf, un indiciu pentru nivelul calității vieții culturale și de divertisment într-un oraș. În al doilea rând, Scala își recapătă vigoarea și va fi un centru de atracție, în special după modernizarea spațiului din fața cinematografului, un complex arhitectural ce va avea în centru statuia lui Mihai Viteazu.
Țin să subliniez că avem de acum nu un cinematograf oarecare, ci unul conceput și modernizat la cerințele actuale, în multe aspecte peste standardele altor cinematografe din orașele județelor învecinate, inclusiv în ce privește dotările și aparatura achiziționată.
Scala are acum trei săli. O sală mare pentru proiecție de filme 2D cu 217 locuri, o sală de cinema 3D cu 40 de locuri și un planetariu digital cu 29 de locuri. La intrare, un foaier frumos amenajat și primitor va fi o gazdă bună pentru spectatori. (…)
Abia aștept să mergem la primul film; voi avea o mulțumire că zălăuanii au din nou cinematograf după 17 ani, unul ultramodern, și voi avea și mulțumirea unei realizări a administrației Zalăului, pentru că în primăvara lui 2019 când am fost să vedem starea fostului cinematograf, înainte să facem demersurile pentru începerea lucrărilor, am fost descurajat de starea de degradare în care se afla clădirea. Au fost trei ani de lucrări, o investiție de 16 milioane de lei, la care municipalitatea a contribuit cu 1,25 milioane de lei. A meritat. Recuperăm pentru Zalău activitatea unui cinematograf, care a fost și va fi și de acum un un simbol al orașului”, a transmis viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *