Viceprimarul Teodor Bălăjel, despre problemele cu care se confruntă încă zălăuanii în anumite zone din oraș

Viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel, scrie într-o postare pe pagina sa oficială de facebook despre marile probleme ale orașului și care este calea rezolvării lor, arătând totodată că știe care sunt acestea în detaliu, iar conducerea Primăriei este conștientă de cât de mulți zălăuani sunt afectați, dar și cât de grave sunt aceste neajunsuri.

„În Zalău sunt încă multe neajunsuri. Cetățenii le sesizează permanent, justificat. Sunt problemele cu care se confruntă în zonele în care locuiesc și care cer rezolvare urgentă. Mulți ni se adresează cu încredere că lucrurile se pot repara rapid, alții își manifestă deznădejdea și consideră că administrația nu îi ia suficient în seamă. Aș vrea să nu aibă cineva vreo îndoială că nu știm cum stau lucrurile în Zalău în cel mai mic detaliu. Știu tot orașul pe de rost și nu-i ușor să trăiesc frustrarea că nu toate se pot face imediat. Sunt încă multe străzi importante cu mari probleme. Ne batem pentru resurse și timp pentru străzi ca Mihai Eminescu, Morii, Câmpului, Mircea Cel Bătrân, Matei Basarab, Cerbului, Armatei, Aiudului, Hunedoarei, Argeșului, Brașovului, Gării, Fabricii, Petre Dulfu, Romană, Veronica de Sălaj, Gheorghe Pop de Băsești, Begoniilor, Tipografilor, Pârâului, Lascăr Catargiu… Să nu uităm nici de Stâna… Nu-i așa că sunt multe cu probleme? Dar am făcut un sumar, nu le-am pomenit nicidecum pe toate. Sunt situații critice peste tot. Unele așteaptă de mulți ani rezolvare”, spune Teodor Bălăjel. 

O strategie cuprinzătoare menită să scoată din nevoi orașul rămas mult în urmă din cauza lipsei de viziune până în 2016

„Îmi fundamentez însă optimismul pe faptul că avem o strategie cuprinzătoare care ne va duce pe un parcurs al rezolvării tuturor problemelor. Asta a lipsit în trecut Zalăului și orașul a bătut pasul pe loc mult prea mulți ani înainte de 2016 în ce privește investițile și dezvoltarea. Și are mult de recuperat. Partea bună e că acum lucrăm consecvent. Marele plus este că am atras 100 de milioane de euro din fonduri europene, cu care reabilităm marea infrastructură și amenajăm zone degradate. Povestea cu fondurile europene este că nu se acordă pentru orice. Adică marile nevoi ale Zalăului – străzi cu mari probleme în cartiere, locuri de parcare – nu sunt eligibile la finanțare europeană. Iar bugetul local nu a fost niciodată o resursă satisfăcătoare. Nici pe departe. Ne permite prea puțin față de cât au nevoie zălăuanii. Asta nu înseamnă că trebuie să ne luăm gândul de a face lucrurile ca la carte și până la capăt. Anul acesta începe o nouă sesiune de finanțare europeană și ne pregătim să aducem încă aproape 100 de milioane de euro. Vom face proiectele în așa fel încât să cuprindem cât mai mult din nevoile pe care le avem în cartiere. Și cu ce mai avem ca resurse financiare și din altă parte, scopul este să aducem confort, civilizație, bunăstare – lucruri care se traduc în străzi și alei modernizate, spații verzi amenajate, parcări suficiente peste tot”, explică viceprimarul Municipiului Zalău, Teodor Bălăjel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *