Victorie în instanță pentru Consiliul Județean. Tribunalul Sălaj a anulat vânzarea Castelului Wesselényi

Contractul de vânzare-cumpărare a Castelului Wesselényi de la Jibou a fost anulat, marți, în primă instanță, de Tribunalul Sălaj. A fost cel de-al 14-lea termen de judecată din mai 2021 încoace, după ce Consiliul Județean Sălaj a contestat tranzacția și a cerut constatarea nulității actului prin care imobilul a ajuns în proprietatea firmei Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag S.A.R.L. din Ungaria.

Proprietarul castelului, Andrei Ianicicău, cu domiciliul în Șimleu Silvaniei, căruia i-a fost retrocedat Ansamblul Wesselényi, l-a vândut, la data de 20 aprilie 2021, pentru circa 800 de mii de euro, companiei de consultanţă în afaceri Micro Vision Consult SRL din Cluj Napoca. La scurt timp de la această tranzacție, castelul a fost revândut către compania maghiară Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag S.A.R.L., care este parte a societăţii Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., proprietate a statului ungar. Proprietarul a declarat la acel moment, pentru agenția maghiară de știri MTI, că administrația județeană nu a trimis la termen adresa prin care își exprima exercitarea dreptului de preemțiune și intenția de cumpărare a imobilului.

Totuși, din documentele administrației județene reiese că termenul a fost respectat.

Reprezentanții Consiliului Județean au chemat în judecată atât vânzătorul, cât și cumpărătorul final și intermediarul.

Tribunalul Sălaj a decis, marți, că actul de vânzare-cumpărare este lovit de nulitate absolută și a dispus revenirea la situația anterioară tranzacției.

Decizia magistraților sălăjeni nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *