Victorie pentru primarul Alexandru Bercean! Comuna Meseșenii de Jos va avea rețea de gaz metan

Este deja de notorietate faptul că tânărul primar al Comunei Meseșenii de Jos, Alexandru Bercean, unul dintre cei mai harnici și implicați edili din județul Sălaj, este în permanență la dispoziția cetățenilor și foarte implicat în rezolvarea problemelor din comunitate. 

Un proiect de o importanță foarte mare și pentru care primarul Alexandru Bercean s-a luptat mult este cel alimentare cu gaz a Comunei Meseșenii de Jos.

Așa cum face un primar destoinic, Alexandru Bercean a pregătit din timp un proiect pentru înființarea unei rețele inteligente de gaz și a depus documentația completă la Ministerul Dezvoltării pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Nu mulți credeau în reușita acetui proiect, dar perseverența și implicarea primarului Alexandru Bercean au dat rezultate.

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Sălaj, într-un cadru festiv și în prezența ministrului Dezvoltării, Adrian Veștea, primarul Alexandru Bercean a primit vestea cea mare că proiectul a primit o finanțare în valoare de peste 2 milioane de euro (10,5 milioane lei) pentru înființarea unei rețele inteligente de gaz metan, ce reprezintă doar 25% din valoarea toatală a proiectului.

Valoarea totală solicitată de Primăria Comunei Meseșenii de Jos a fost de aproximativ 47 milioane lei care acoperea toată comuna.

Pașii următori până la începerea lucrărilor sunt: încărcare documentelor pe platforma digitală a Ministerului Dezvoltării. Ulterior, va fi demarată licitația pentru proiectare și execuție.

În perioada următoare primarul împreună cu Consiliul Local și cu cetățenii vor analiza pentru a stabili exact traseul conductei în funcție și de numărul doritorilor de branșamente ținând cont și de costurile care se impun. Localitatea Aghireș este prima localitate vizată în implementarea proiectului.

„Sunt bucuros că unul dintre cele mai importante proiecte de investiții mult așteptat de cetățenii comunei Meseșenii de Jos a primit azi finanțare. Este rezultatul unei muncii titanice, dar am o bucurie imensă în suflet că am reușit. Așa cum a demonstrat și până în prezent, calitatea de primar este onorantă și sunt dedicat comunității pe care o conduc.

Urmează să încărcăm toată documentația necesară pentru semnarea contractului de finanțare, după care vom începe licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

Vreau să mulțumesc tuturor colegilor din Primărie pentru sprijinul acordat și nu în ultimul rând să mulțumesc cetățenilor pentru încrederea acordată”, a transmis primarul Alexandru Bercean. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *