VIDEO| Cinematograful Scala a fost readus la viață de administrația condusă de Ionel Ciunt

Astăzi, 13 ianuarie 2023, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt a semnat actele de predare/primire a două obiective extrem de importante, Cinematograful ”Scala” și o bază sportivă din incinta Stadionului Municipal, în prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke și a președintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu.
Mă bucur ca în această zi am preluat de la Compania Națională de Investiții, două obiective importante pentru comunitatea noastră. Este vorba despre o bază sportivă cu teren multifuncțional și un cinematograf și un planetariu, toate cu aparatură de ultima generație. Dupa 18 ani cetățenii din Zalău pot beneficia de un cinematograf modern 3D. Valoare acestor doua proiecte se ridică la aproape 3.5 milioane de euro.
          – Primar Ionel Ciunt 
La doi ani de la debutul lucrărilor și la 18 ani de la rularea ultimului film, Cinematograful ”Scala” a devenit unul modern, gata să primească publicul din nou.
În cadrul proiectului de modernizare s-a construit o sala mare de cinema 2D de 215 locuri plus două locuri pentru persoane cu dizabilități, o sala mică de cinema 3D cu 38 de locuri plus două locuri pentru persoane cu dizabilități și un planetariu digital cu 29 de locuri.
Planetariu digital este format din ecran de proiectie semisferic, sistem de proiecţie digital de ultimă generație, generator de imagine (inclusiv aplicații software dedicate), sistem de sunet, sistem de iluminat dimabil și accesorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *