VIDEO | Coloană de tancuri rusești, distrusă de ucraineni în apropiere de Kiev

Forțele ucrainene au anunțat înfrângerea unui regiment de tancuri rusești la nord-est de Kiev și eliminarea comandantului său, scrie CNN. Imaginile filmate din dronă au fost confirmate de jurnaliștii de investigație de la Bellingcat.

În imagini se vede o coloană de tancuri deplasându-se pe șosea și pe drumuri într-o localitate, filmarea fiind făcută de sus, din dronă. Potrivit Bellingcat, imaginile au fost surprinse în Brovari, localitate situată la periferia de nord-est a capitalei Kiev.

La un moment dat, tancurile sunt lovite de proiectile și o parte din ele sunt distruse, în vreme ce celelalte încearcă să părăsească zona. În dialogul purtat de militarii care raportează incidentul se aude cuvântul „Bayraktar”, denumirea temutelor drone turcești care au provocat pierderi însemnate în rândul armetei ruse.

„Comandantul regimentului de invadatori, col. Zaharov, a fost lichidat. În timpul bătăliei de la Brovari, lângă Kiev, batalionul tactic al Regimentului 6 de tancuri al Diviziei 90 Tancuri a suferit pierderi semnificative de personal și echipament”, a anunțat Departamentul de Informații al Apărării de la Kiev pe Twitter.

CNN și Bellingcat au identificat locul unde a avut loc ambuscada.

Potrivit CNN, forțele ruse se apropie de Kiev dinspre nord și dinspre est, în efortul de a încercui complet capitala Ucrainei, dar armele anti-tanc ale ucrainenilor le-au ținut la distanță până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *