VIDEO | Erupția vulcanului Tonga din Oceanul Pacific, resimțită inclusiv în județul Sălaj

Revenim cu noi informații de la explozia Vulcanului Tonga🌋 din Oceanul Pacific! Un fenomen a cărui efecte ( perturbarea presiunii atmonsferice la nivel global🌍 pentru o perioadă scurtă de timp ) le vedem odată la 1000 de ani,surprins de Reteaua de Staii Meteo SWAS Salaj, dar și de celelalte stații meteo private și nu numai, de la nivel planetar‼️
Dacă aseară la ora postării inițiale despre acest subiect era vorba doar de o undă de șoc care s-a produs la ora 21:00, la aproximativ 5 ore după aceea mai exact la ora 02:40, ora României🇷🇴 ,a venit și a doua undă de șoc, care s-a manifestat la fel ca și cealaltă la nivelul presiunii atmosferice la nivel global, pe lângă toate celelalte efecte distructive provocate în zona de erupție❗
Hai să vedem totuși de ce au fost două unde! Practic în momentul exploziei unda de bază s-a deplasat rotativ în toate direcțiile, dar ținând cont de configurația globului pământesc🌍, acestea au ajuns la noi practic dinspre Est Sud-Est (prima)
deoarece pe această direcție(de circa 15.000 km)am fost mai aproape de locul exploziei, iar din cealaltă parte, Vestică Sud-Vestică🧭 a venit după 5 ore (deoarece în acea direcție am fost mai departe de locul exploziei cam cu 5000 km, prin acea parte distanța dintre noi și locul exploziei fiind de circa 20.000 km)!
Acest lucru se observă la nivel global pe toate stațiile meteorologice 📡 private, inclusiv toate din judetul Sălaj , deoarece diferă orele și intervalul între cele două unde datorită poziționării geografice față de locul erupției ! Totuși undeva aceste unde au ajuns în același timp⏰, exact în locul opus erupției, chiar am fi curioși să găsim o stație meteorologică în acel loc!
Din câte am observat de la dragii noștri urmăritori acest fenomen a avut efecte după cum ne așteptam și am spus în postarea precedentă la persoanele meteo-sensibile❗Ca și efecte pe termen scurt în afară de aceste unde, nu sunt alte efecte la nivel global, între timp presiunea atmosferică și-a revenit la loc! Așa să vă închipuiți că a fost exact ca și cum ar fi trecut o furtună aproximativ ca și cea din 28 mai 2019 cu grindină(legat de fluctuațiile presiunii, nu de fenomene)! Și atunci a fost schimbare bruscă📉 de presiune, după care aceasta a revenit la loc! Totuși zonele apropiate de locul erupției🌋 au prins doar o undă(dar ca intensitate a fost mult mai puternică), deoarece a doua până a făcut înconjurul planetei probabil s-a diminuat sau a dispărut.
Totuși pe termen lung care ar putea fi consecințele❓Dacă acel nor☁️ de cenușă continuă să se degajeze în stratosferă(deja a ajuns în stratosferă, la circa 20 km înălțime), pot apărea ușoare schimbări climatice🌡 în următorii ani, iar fenomenele specifice anotimpurilor să fie ușor dereglate, să fie mai de amploare sau mai reduse, iar această situație vine tocmai acum când deja există o schimbare față de ceea ce eram obișnuiți pe vremuri!
Rămâne de văzut , urmărim situația și o să vă oferim toate informațiile despre ce se va întâmpla în viitor în timp util! În primul comentariu o să vedeți și graficul📉 cu cele două unde!
Analiză, Text, Editare: Mihai Crișan și Sergiu Pavel
Video: Mihai Crișan, Sergiu Pavel, Andreea Pop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *