VIDEO| La un an de la alegeri orașul Șimleu Silvaniei s-a umplut de „rahat”, la propriu

M

După o ploaie de vară de câteva minute centrul orașului Șimleu Silvaniei a fost inundat cu „rahat”, la propriu. Mai mulți localnici din Șimleu au postat clipuri video pe Facebook cu o ploaie torențială din 26 iunie și au surprins cum gurile de canal refulează „rahatul” din rețeaua de canalizare. Mirosul a fost insuportabil, iar oamenii spun că situația se repetă în fiecare an din 2008 încoace.

Cornel T. s-a mutat în Șimleu în 2008, cu speranța că va găsi un oraș curat, modern și cu o infrastructură bine pusă la punct. S-a înșelat. În 2020 primarul liberal Septimiu Țurcaș care a domnit ani buni Șimleul a fost condamnat pentru infracțiuni de corupție, astfel că orașul a fost preluat de tânărul Cristian Lazăr.

Zilele acestea se lucrează intens la modernizarea rețelei de canalizare, o lucrare foarte benefică și mult așteptată de cetățeni. Pentru o parte dintre cetățeni însă, e prea târziu, pentru alții este o speranță că în anii ce vor urma problema „rahatului refulat” la fiecare ploaie se va rezolva.

” “ Rahat in ploaie “ ( str Dr Ioan Ossian ) și la propriu și la figurat ! Sper ca cine trebuie sa vada și sa înțeleagă ! Din 2008 de când ne-am mutat aici , aceeași problema nerezolvata. Degeaba am făcut singur canalizare pluvială, nu face față la tot rahatul de pe strada. Cât sa mai ai răbdare ? Nu știu. Poate cineva totuși o sa vada !”, transmite pe Facebook șimleuanul Cornel T.


Autoritățile statului dorm în papuci și ridică din umeri

Mai mulți cetățeni din Șimleu Silvaniei sunt nemulțumiți de faptul că vidanjele pline cu „rahat domnesc” sunt golite direct în șanțurile din oraș și mai apoi ajung în râul Crasna. Recent un cetățean a surprins cu camera de la telefonul mobil cum în zona Podul Nou din oraș se golește o vidanjeră plină cu fecale în șanțurile betonate administrate de Primărie. Și nu este un caz singular.
Deși clipurile video sunt publice, nici o autoritate cu atribuții în protejarea mediului nu a făcut nimic – Apele Române (șef Cristian Crișan), Garda de Mediu (comisar șef Răzvan Fazacaș) sau Primăria Șimleu Silvaniei (primar Cristian Lazăr).
Prefectura Sălajului are în subordine toate instituțiile care au atribuții în rezolvarea problemei prin Colegiul Prefectural, astfel că s-ar impune ca prefectul Dari Toma să ceară o anchetă cu privire la situația semnalată de cetățenii din Șimleu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *