VIDEO| Liderii Consiliului Județean Sălaj au adus un omagiu sfinxului de la Bădăcin

🇷🇴 Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a participat, astăzi, la Bădăcin, la evenimentul omagial dedicat marelui om politic Iuliu Maniu, de la a cărui naștere s-au împlinit 150 de ani, iar de la trecerea în eternitate, 70 de ani.
🙏 Manifestările au debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată în capela Casei Memoriale „Iuliu Maniu”, urmată de un parastas în memoria ilustrului om de stat și de depuneri de coroane la bustul din Dealul Țarinii.
📚 În același context, au fost lansate volumele „Iuliu Maniu văzut de românii americani”, semnat Vasile Pușcaș, și „Iuliu Maniu – Sfinxul de la Bădăcin”, autor Marin Pop.
📌 „Despre Iuliu Maniu s-a vorbit și se vorbește mult, dar parcă niciodată îndeajuns pentru a cuprinde întreaga dimensiune a personalității sale. De aceea, mă bucură că astăzi au fost lansate două cărți care să ne ajute în a-l descoperi și mai mult pe cel care a fost Iuliu Maniu, omul pe care l-aș considera o binefacere pentru poporul român, una trimisă de divinitate. Datoria noastră este și aceea de a nu ne neglija oamenii dăruiți de Dumnezeu. Ei nu se uită, ci rămân, dincolo de vreme și de vremuri, repere ale devenirii naționale, modele pentru noi și pentru copiii noștri de la care „am luat această țară cu împrumut”, după cum frumos spunea Majestatea Sa, Regele Mihai. Prezența noastră și a tinerilor, în această zi, la Casa Memorială de la Bădăcin, dă o notă de normalitate, de bună-cuviință, de comuniune, ne dă posibilitatea să beneficiem de câteva crâmpeie de veșnicie la sat. Noi, ce de azi, în sacră legătură cu cei de ieri, cu toții avem datoria să întărim țara și să înălțăm neamul”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.
👥 La evenimentul de la Bădăcin au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, vicepreședintele CJ Sălaj, Claudiu Bîrsan, administratorul public al județului, Paul Maghiu, suprefectul județului Adriana Sabou, consilierul județean Dumitru Blaga, Ion Andrei Gherasim, de la Fundația „Corneliu Coposu” București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *