VIDEO | Ludovic Orban a țipat la Florin Cîțu în fața ambasadoarei Franței și a ministrului de externe francez

Scandal între fostul şi actualul şef PNL. Ludovic Orban a recunoscut la Digi24 că l-a făcut „nesimțit” pe Florin Cîțu. Incidentul dintre cei doi a avut loc la finalul ședinței organizate cu ocazia aniversării a 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Ludovic Orban s-a supărat pe șeful Senatului pentru că nu i-a dat lui cuvântul la ședința de plen și că a preferat să o lase, în schimb, pe Diana Șoșoacă să vorbească.

Ludovic Orban, fost președinte PNL: „L-am apelat cu un apelativ… care nu a fost în niciun caz o jignire. I-am spus că e nesimțit!

Andreea Dumitrescu, jurnalist Digi24: El v-a oferit o explicație pentru alegerea pe care a făcut-o?

Ludovic Orban, fost președinte PNL: „Asta m-a enervat și mai rău. În stilul lui caracteristic a zis că n-a văzut că am cerut cuvântul”.

Andreea Dumitrescu, jurnalist Digi24: Și de aceea a preferat-o pe doamna Șoșoacă?

Ludovic Orban, fost președinte PNL: „E o minciună, vă dați seama. Bunul simț trebuia să-l determine să-mi acorde cuvântul. Am reproșat că i-a dat cuvântul senatorului Șoșoacă. Să dai cuvântul unei persoane care este ostilă apartenenței noastre la UE, care până la urmă face rău inclusiv imaginii României la nivel european, în loc să-i dai cuvântul unui coleg pro-european convins și care, culmea, avea ce să spună”.

Andreea Dumitrescu, jurnalist Digi24: Florin Cîțu nu a vrut să comenteze incidentul în această dimineață când a ajuns la Palatul Parlamentului. A spus că nu știe ce s-a întâmplat în acel moment, însă, din informațiile noastre, exact așa cum explica și Ludovic Orban, a existat o confruntare între cei doi ieri la sfârșitul ședinței de plen, când Ludovic Orban i-a reproșat faptul că nu i-a dat cuvântul, deși solicitase acest lucru, să vorbească la ședința solemnă pentru marcarea a 15 ani de la intrarea României în UE. Face parte din grupul neafiliaților în acest moment Ludovic Orban. A făcut o solicitare să-i fie înființat un grup parlamentar, pentru că are numărul necesar de parlamentari pentru a face acest lucru. Încă nu a primit acordul Camerei Deputaților recunoașterea acestui grup, deci trebuia să împartă timpul alocat parlamentarilor neafiliați cu Diana Șoșoacă, însă nu i-a fost dat cuvântul de către Florin Cîțu acestuia, ci Dianei Șoșoacă.

Incidentul s-a petrecut în fața premierului Nicolae Ciucă, președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, altor parlamentari, miniștri, precum și a ministrului francez de Externe, Jean-Yves Le Drian și a ambasadoarei Franței, Laurence Auer.

Foto: captură video Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *