VIDEO| Sărbătoare mare la Dragu! Primarul Angelica Lazăr a inaugurat școala și grădinița, modernizate cu fonduri europene

Joi, 2 noiembrie 2023, a fost o zi memorabilă și deosebit de importantă pentru comunitatea din Dragu. Primărița Angelica Lazăr, împreună cu vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, subprefectul Adriana Sabou, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Cristian-Claudiu Bîrsan, insepctorul școlar generla Vasile Bulgărean, președintele ACOR Sălaj Roșan Ioan, președinta OFL Cluj Mihaela Suciu, președinta OFL Sălaj Dana Crișan, primari, consilieri locali și reprezentanți ai administrației publice locale și județene, au inaugurat două obiective de investiții în educație, realizate din fonduri europene.
Este vorba despre reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale nr. 1 – corp B din localitatea Dragu. Investiția a fost finanțată prin POR 2014-2020 și are o valoare de 3,025 milioane lei, iar beneficiari sunt 75 de elevi care frecventează clasele 0-4.
În cadrul evenimentului au avut loc slujba religioasă, invitații au susținut un scurt discurs, după care grupuri de elevi au pregătit un spectacol artistic.
În jurul orei 12.00, toți cei prezenți s-au deplasat la cel de al doilea obiectiv inaugurat, respectiv modernizarea, extinderea și dotarea grădiniței din Voivodeni.
Este tot un proiect realizat cu finanțare prin POR 2014-2020, în valoare de 1,79 milioane lei, de care beneficiază 36 de preșcolari împărțiți în două grupe combinate.


Ziua s-a încheiat cu o vizită la Mănăstirea Voivodeni, unde starețul Acachie Irimiea le-a vorbit oaspeților despre viața monahală și depre lucrările realizate în anii care au trecut. Invitații au vizitat muzeul, după care au luat masa în trapeza mănăstirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *