VIDEO| Un consilier local PNL și un cetățean, au executat lucrări ilegale pe drum public din Chilioara

Doi bărbați s-au filmat în timp ce au astupat cu beton o groapă de pe un drum din satul Chilioara, comuna Coșeiu, după care s-au postat pe Facebook. Cel mai probabil cei doi bărbați au executat lucrările pe drumul comunal DC 6, care străbate localitatea Chilioara.

Este vorba de Hendea Claudiu, cetățean din Chilioara care a fost ajutat de Ciorlăuș Călin, consilier local PNL în comuna Letca. Înarmați cu o roabă, ciment, nisip, apă, o lopată și un târnacop, cei doi au acoperit o groapă cu beton pe drumul comunal DC 6 din satul Chilioara.

Din dorința de a-și arăta „opera”, unul dintre bărbați a postat imaginile pe Facebook, iar acum riscă să fie amendați de Poliție pentru isprava făcută.

Intervențiile pe partea carosabilă se fac doar de către firme specializate și cu avizul Poliției Rutiere. Acest tip de lucrări neautorizate și ilegale sunt periculoase, pot crea pagube sau chiar duce la pierderi de vieți omenești, de aceia instituțiile abilitate trebuie să intervină prompt pentru a le stopa.

Din videoclipurile postate de consilierul local PNL Letca, Ciorlăuș Călin, pe un grup pe Facebook, reiese că el politicianul ar fi fost cu ideea executării lucrărilor ilegale de betonare a gropii din asfalt.

Redăm mai jos o parte din conversația dintre cei doi bărbați după ce au terminat de executat lucrările.

Ciorlăuș Călin, consilier local: „Măi Clau, toată stima și respectu.”

Claudiu, bărbatul din Chilioara: „Bravo, a fost ideea ta. Doamne ajută-ți.”

Ciorlăuș Călin, consilier local: „A mea no fost”

La un moment dat, cei doi bărbați s-au pozat împreună semn că cetățeanul din Chilioara a fost ajutat să execute lucrările ilegale și de consilierul local PNL Letca, Ciorlăuș Călin.

Cei doi riscă să fie cercetați penal pentru lucrările executate

Potrivit Codului Penal – Art. 243 din Legea 286/2009 spune că: Efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public – (1) Efectuarea unor lucrări de construire, modificare, modernizare sau reabilitare a drumului public ori de amenajare a accesului rutier la drumul public, fără autorizaţie de construcţie eliberată în condiţiile legii ori cu încălcarea condiţiilor stabilite în autorizaţie, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.


Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a fost sesizat despre acest caz, urmează să efectueze verificări și să dispună măsurile legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *