Virgil Musta a vorbit despre Paștele din acest an: „Ar putea fi compromis”

Pandemia de coronavirus l-a adus în centrul atenției în ultimul an, mai mult ca niciodată, pe medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timişoara.

Deja celebrul doctor a vorbit zilele treute despre perioada care urmează, afirmând că Paștele ar putea fi compromis, dacă lumea nu respectă în continuare regulile impuse de autorități și dacă românii nu se vaccinează în număr cât mai mare.

Virgil Musta a mai afirmat, potrivit Gândul, că Paștele din 2021 ar putea fi sărbătorit la fel ca și Crăciunul din 2020, adică fanilia extinsă nu se va putea vedea.

„Tot ce pot să sper este să nu fim loviți de al treilea val al pandemiei, unul mai virulent decât cele precedente, având în vedere că vorbim despre tulpina britanică a virusului, una mult mai contagioasă. Lumea nu mai respectă regulile ca acum un an, restricțiile sunt mult mai relaxate. Lumea s-a obișnuit deja cu pericolul și uită că acest virus aduce multe cazuri grave, multe decese, drame reale și suferință extremă. Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Eu cred că acum Paștele este exclusiv responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a spus Virgil Musta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.