Zeci de arme și sute de tone de substanșe toxice confiscate de polițiștii sălăjeni

Un total de 22 de arme, din care 15 neletale şi 7 letale au fost confiscate, în primele 8 luni ale acestui an, de către poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Potrivit unui raport făcut public miercuri, de IPJ Sălaj, poliţiştii au constatat 25 de infracţiuni la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi 10 infracţiuni de braconaj cinegetic.

„În urma celor 541 de acţiuni şi controale desfăşurate pe domeniul arme, explozivi şi substanţe periculoase, au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 10.102 lei. Totodată, au fost confiscate 22 de arme, din care 15 neletale şi 7 letale. Din cele 22 de arme letale confiscate, 14 erau deţinute ilegal, iar 8 erau deţinute legal; acestea, deşi deţinute legal, au fost folosite la comiterea unor infracţiuni de braconaj. De asemenea, au fost confiscate 673 de elemente de muniţie şi peste 229 de tone de substanţe toxice sau periculoase”, se arată în raportul menţionat.

Cel mai recent caz este din 14 septembrie când, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în judeţele Sălaj şi Satu Mare, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, un pistol şi trei arme neletale lungi de tir sportiv, deţinute ilegal, precum şi un arc profesional cu 23 de săgeţi şi trei cuţite de vânătoare.

De asemenea, au mai fost descoperite şi indisponibilizate 4.600 de elemente de muniţie aferente armelor, deţinute ilegal şi şapte trofee de vânat, care urmează a fi supuse expertizării.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului Criminalistic şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *