Ziua Eroilor, celebrată în comuna Horoatu Crasnei

Ziua Eroilor a fost celebrată astăzi și în comuna Horoatu Crasnei, de către administrația locală condusă de primarul Marian Mirișan, împreună cu reprezentanții cultelor religioase, elevi și cetățeni ai comunei.

Evenimentul s-a desfășurat în curtea Bisericii Ortodoxe din Horoatu Crasnei, unde este amplasat și Monumentul Eroilor.

„Hristos s-a înălțat!
La ceas de mare sărbătoare creştină şi naţională îi omagiem pe cei care de-a lungul veacurilor, cu sacrificii umane şi materiale, au creat o stare de spirit, un sentiment al eroismului, al patriei şi al dăruirii de sine.
Eroii poporului român, cu nume cunoscute, dar mai ales necunoscute, unii ştiuţi doar de Dumnezeu, sunt acele personalităţi care au demonstrat, chiar prin sacrificiul suprem, că pun interesele comunităţii sau ale patriei mai presus decât propriile interese.
Prin acţiunile întreprinse în situaţiile istorice dificile pe care le-a traversat poporul şi țara noastră în trăirea sa milenară în acest spaţiu binecuvântat, au contribuit la continuitatea noastră ca naţie.
Astăzi suntem datori şi onoraţi, în acelaşi timp, să îi omagiem pe cei care s-au dovedit a fi cei mai bravi apărători ai neamului românesc şi ai interesului naţional, care s-au jertfit pentru o Românie mai bună.
Precum Iisus le-a spus ucenicilor săi în momentul Înălţării: “Iată, Eu sunt cu voi până la sfârşitul veacurilor” aşa eroii noştri au fost şi rămân trup şi suflet din România.
Mulţumesc preoților pentru frumoasa slujbă de pomenire, mulțumesc cadrelor didactice și elevilor pentu efortul de a fi alături de noi și nu în ultimul rând Vă mulțumesc dumneavoastră tuturor care astăzi sunteți aici, vă doresc tot binele și fie ca cele mai bune gânduri să ne îndrume spre realizarea binelui comun în ţara și în comunitatea noastră.
Dumnezeu să ne ajute tuturor!”, a transmis primarul Comunei Horoatu Crasnei, Mirișan Marian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *