Ziua Mondială a prematurității sărbătorită la Spitalul Județean Zalău

👶Ziua Mondială a prematurității, 17 noiembrie este o zi în care sărbătorim viața în forma ei cea mai fragilă. Conform statisicilor 1 din 10 copii se naște prematur, la nivel mondial.

💜Prematuritatea este o provocare spre viață atât pentru nou născuții care si-au început călatoria prin lume fără bagajul corespunzător, cât și pentru profesioniștii care îi îngrijesc.

🩺👶Această zi este mai mult decât o simplă dată în calendar este o zi de reflecție asupra îmbunătățirii metodelor de prevenție a nașterii premature, modului de a oferi cele mai înalte standarde de îngrijire și cel mai adecvat suport familiilor acestora.

🌱Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Zalău în dorința de a fi aproape de micuții pacienți este dotat cu aparatura necesară îngrjirii acestora astfel încât să contribuie la limitarea consecințelor prematurității.

💜Astăzi întreg personalul poarta echipament mov, culoarea adoptată la nivel internațional pentru această zi și celebrează contribuția de a fi aproape de micile minuni la fiecare bătaie de inimă cu fiecare bătaie de inima.


Dr. Melinda Baizat ,Medic primar neonatolog

Medic șef Secție Neonatologie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *