Ziua națională a lecturii, la Biblioteca Județeană Zalău

🔖 Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, s-a aflat, astăzi, în mijlocul elevilor clasei a XI-a F, de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, în cadrul unui eveniment organizat și găzduit de Biblioteca Județeană „I. S. Bădescu” Sălaj, cu scopul de a promova lectura în rândul tinerilor.

📚 Marcată pentru prima dată în acest an, în 15 februarie, Ziua Națională a Lecturii a reprezentat un bun prilej de a reitera importanța citititului, de a celebra cărțile și pe autorii acestora.

📌 „Lectura înseamnă informare, dezvoltare, educație. Ea contribuie la îmbogățirea cunoștințelor, ajută la descoperirea tâlcurilor, stârnește emoții, te poartă spre o lume nouă și este un izvor nesecat de învățătură. A fost o bucurie pentru mine să discut cu elevii, să descopăr că într-o epocă a tehnologiei, tinerii se împrietenesc în continuare cu cărțile și conștientizează importanța pe care lectura o are în formarea și educarea lor”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.

🔖 La finalul întâlnirii, președintele Consiliului Județean Sălaj a primit un permis de bibliotecă reactualizat, valabil pentru următorii cinci ani.

📖 Biblioteca Județeană Sălaj are, în prezent, aproape 4.500 de utilizatori activi, în 2021 înregistrând peste 1.000 de cititori nou înscriși, un total de 64.367 de vizite și 119.000 de documente difuzate. Cel mai fidel cititor a împrumutat, anul trecut, nu mai puțin de 990 de volume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *