Ziua Porților Deschise la Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj

Poliţia Română aniversează pe 25 martie, de Buna Vestire, 201 ani de la atestarea documentară, iar cu acest prilej Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a organizat ieri, 22 martie a.c., începând cu ora 10.00, Ziua Porților Deschise. 

Ziua de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române prin Legea nr.218/2002, care reglementează activitatea instituţiei. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Ziua Poliţiei Române a fost marcată în județul Sălaj, printr-o serie de activități menite să exprime recunoştinţa faţă de cetăţean, cel în slujba căruia se află în permanenţă poliţistul sălăjean, activități dedicate exclusiv publicului, organizate în aer liber, în curtea Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Au fost prezentate activităţile pe care le desfăşoară zi de zi poliţiştii sălăjeni, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor.

Polițiștii le-au prezentat celor prezenți laboratorul mobil de siguranță rutieră, un autoturism de serviciu din dotarea polițiștilor rutieri, precum și autoturismul polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor, o miniexpoziţie cu armamentul şi tehnica din dotarea Poliţiei Sălăjene și standurile de documentare – informare în cadrul cărora au fost distribuite pliante, broşuri şi alte materiale cu conţinut educativ – preventiv.

Pentru că mulți dintre elevii prezenți și-au manifestat dorința de a deveni polițișți, colegii noștri  le-au expus oferta educațională și condițiile necesare pentru a deveni în viitor parte a echipei Poliției Române.

Totodată, alături de copii au fost și luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale împreună cu câinele de serviciu Thor, partener de nădejde al colegilor noștri.

Polițiștii le-au oferit tuturor copiilor prezenți insigne de ”Polițist Junior”, dulciuri, puzzle-uri cu animale, iar colegii criminaliști le-au prezentat micuților trusele specializate și echipamentele criminalistice utilizate în descoperirea urmelor lăsate de infractori, aducându-le zâmbetul pe buze atunci când i-au amprentat și le-au oferit minidiplome de criminalist.

O apariție inedită a fost Victoria, o fetiță de 3 ani din Zalău, care este pasionată de munca polițiștilor și își dorește ca atunci când va fi mare, să devină colegă cu noi. Ea a venit să ne ureze ”La mulți ani!”, îmbrăcată în ”uniformă de polițist”.

Pe parcursul acestei săptămâni, cu ocazia aniversării Zilei Poliției Române, polițiștii sălăjeni        au participat la diverse competiții sportive (fotbal, volei, tenis de masă) organizate de către Biroul de Pregătire Profesională, cu sprijinul Asociației Sportive Dinamo. La aceste competiții au participat și echipe ale jandarmilor și pompierilor sălăjeni, precum și reprezentanți ai altor instituții colaboratoare.

Un element de noutate l-a constituit organizarea unui concurs de conducere a autospecialelor de poliție în regim defensiv și prioritar, competiție care a presupus parcurgerea unui traseu cu obstacole, probe de îndemânare și de evaluare a deprinderilor și abilităților necesare conducerii în siguranță a autospecialelor de poliție.

Vineri, 24 martie a.c., în cadrul unei ședințe festive organizată la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj va avea loc ceremonia avansărilor în gradul profesional următor, premierea celor mai buni polițiști, căștigătorii competițiilor sportive la fotbal, volei, tenis de masă și conducere defensivă, precum și recompensarea polițiștilor pentru activitatea desfăşurată şi  pentru modul exemplar de îndeplinire a acţiunilor și atribuțiilor de serviciu.

Vă mulţumim că ați ales să sărbătoriți această zi alături de

de poliţiştii sălăjeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *