Legalitatea transportului de mărfuri generale și periculoase, verificată de polițiștii rutieri, în acțiune comună

Polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanți ai I.S.C.T.R. Sălaj, au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității transportului rutier de mărfuri generale și periculoase, respectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, precum și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, pentru a preveni victimizarea prin accidente rutiere (anexăm foto).

Toți conducătorii de autovehicule destinate transportului de mărfuri au fost testați cu aparatele etilotest și DrugTest.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate la sfârșit de săptămână, polițiștii sălăjeni au continuat acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Și la acest sfârșit de săptămână, polițiștii și jandarmii sălăjeni au fost prezenți și la manifestările culturale și artistice, atât din municipiul Zalău, cât și de pe raza județului, unde au desfășurat activități preventive și au asigurat măsuri de ordine și siguranță publică, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente negative.

În perioada următoare, polițiștii sălăjeni vor continua, în sistem integrat, activitățile pentru liniștea și siguranța cetățenilor și pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *