Romeo Sabou: „Pentru copiii șimleuanilor, cel mai mare motiv pentru care sunt candidat la Primăria Șimleu”

Candidatul social democrat la funcția de primar al orașului Șimleu Silvaniei, tânărul economist Romeo Sabou a avut ieri, 14 mai, o întâlnire cu tânăra generație, copii din Șimleu, ocazie cu care s-a tras concluzia că este necesar construirea unui skatepark ultramodern care să fie la dispoziția tinerilor.

„Am avut parte, ieri, de o emoție puternică, pentru că e vorba de copiii din Șimleu Silvaniei. M-au chemat la o întâlnire la garajul lui Peter Pal Illyes, un șimleuan cu sufletul cât Măgura, care le repară tot timpul bicicletele, un om care parcă a făcut o preocupare să se asigure că toți copiii cu biciclete din Șimleu se bucură din plin de timpul copilăriei lor. Așa că îi are permanent ”pe cap”, sunt tot timpul în jurul lui.
M-am dus așadar la întâlnire. Erau zeci de copii, de la cei mai mărunți până la adolesecenți. Să aflu de fapt la fața locului cât de mult își doresc lucruri firești, de care alți copii au parte ca de un dat, în timp ce ei se simt abandonați de cei care conduc orașul.
Au apelat la mine după ce au auzit că sunt candidat la alegerile pentru primar ce vor avea loc în 27 iunie. Mi-au propus ca după ce ajung primar să mă ocup de marea lor dorință – un parc pentru skateboard, role și biciclete, unde să se poată simți în largul lor cu tot ce înseamnă sport pe roți.
Și au venit ca niște oameni mari, serioși, pregătiți, documentați, ba chiar și cu o schiță cum ar putea arăta parcul lor, cu aparatura specifică, piste și trambuline. Au adus și o listă cu peste 50 de semnături ale copiilor. Cu semnături inclusiv ale copiilor de vârstă preșcolară, care încă nu au învățat să scrie. Și au adus și o trambulină improvizată să ne arate că sunt talentați la manevratul bicicletelor.
Sunt tânăr și mă consider foarte puternic; ei bine, așa amestec de emoții puternice – întristare, revoltă, o pornire de a le împlini pe loc dorința – n-am mai trăit. Indiferent de ce vor vrea sorții în viitorul nostru, eu sunt deja angajat să caut soluțiile și să mă bat pentru ele, să facem pentru copiii șimleuanilor un skatepark așa cum se cuvine. De ce la Zalău s-a putut de mulți ani deja și la Șimleu nu s-a preocupat nimeni?!
Copiii din Șimleu chiar nu au unde să se bucure de bicicletele lor, de role, de skate-uri. În Parcul Central deranjează, din alte locuri cu câte un pic de asfalt sunt alungați de Poliția Locală, pe stradă e periculos.
Le lipsesc multe copiilor șimleuani. Am deja în planul pentru noua administrație pe care o voi conduce în Șimleu construirea unui complex sportiv. O lipsă nepermisă în orașul nostru. Copiii trebuie să poată practica sporturile pentru care au talent. Le trebuie doar locul amenajat, pentru tenis, volei, baschet etc, orice simt că le este pe plac.
Și trebuie să subliniez și că, pentru cei mai mici dintre copiii noștri, lucrurile iarăși stau rău. Parcurile de joacă din cartiere sunt degradate, urâcioase, cu aparatura și cu mobilierul stricat. Aspect care trebuie să se schimbe imediat, mai ales că nu e nici mare lucru, nici mare cheltuială.
Suntem mulți șimleuani din generația mea și din generațiile care ne sunt mai apropiate care ne-am născut în Șimleu, am învățat aici, muncim aici, avem familii, copii, vrem condiții firești, pentru o viață normală. Locurile de muncă pentru șimleuani sunt de asemenea prioritate pentru mine. Proiectele de aduce întreprinderi în Șimleu sunt viabile și la îndemână. Să avem unde să muncim și de unde să aducem salarii acasă, să putem lua copiilor inclusiv echipament pentru sport, să-i vedem că cresc sănătoși și frumoși”,  a transmis candidatul PSD, Romeo Sabou. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.