12 unități de învățământ din Sălaj, parte a proiectului „Școala Încrederii” sprijinit de ACoR

În septembrie 2020, 54 de școli de stat din România și-au asumat, voluntar, parcurgerea unui proces de transformare a experiențelor de învățare ale copiilor, prin schimbarea relațiilor dintre elevi, profesori și părinți din neîncredere în încredere, din critică și respingere în acceptare, din dependență în autonomie.

În cadrul proiectului au fost cuprinse și 12 unități de învățământ din județul Sălaj.

Asociația Comunelor din România susține proiectul Școala Încrederii, întrucât împărtășim aceeași viziune, respectiv de a readuce încrederea în școlile din România prin schimbarea culturii organizaționale, prin leadership și prin dezvoltarea relațiilor sănătoase între toți membrii comunității.

Preşedintele ACoR filiala Sălaj, Roșan Ioan – primarul comunei Valcău de Jos, a declarat că: „În calitate de reprezentant al primarilor sălăjeni recomand tuturor colegilor mei să se implice în procesul de modernizare și îmbunătățire a sistemului educațional pentru a încerca stoparea abandonului școlar și pentru a crea cele mai bune condiții elevilor. Pentru mine, ca primar al Comunei Valcău de Jos, educația reprezintă una dintre priorități, astfel că îmi propun să continui modernizarea infrastructurii școlare – reabilitarea și dotarea școlilor, grădinițelor de pe raza comunei. Însă pe lângă aceste lucrări importante, fiecare primar ar trebui să ofere și recompense elevilor de excepție, pentru că prin rezultatele foarte bune înregistrate la concursuri și olimpiade, acești copii devin ambasadori ai comunelor și aduc un prestigiu important comunității.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *