A fost demarată acțiunea de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în Municipiul Zalău

Primăria Municipiului Zalău, prin prestatorul de servicii SC Coral Impex SRL, a demarat în această dimineață acțiunea de deratizare, dezinsecție și dezinfecție. Aceste trei tipuri de tratamente vor fi efectuate la unitățile de învățământ, la instituții publice, pe domeniul public și privat al Municipiului Zalău, până în data de 19 mai, cu posibilitate de prelungire în funcție de condițiile meteorologice.

🔘Tratamentul de deratizare se va desfășura în această săptămână, în spațiile deschise din zona unităților de învățământ, în spațiile comune închise ale clădirilor aparținând persoanelor fizice și juridice (scări de bloc, subsol și alte asemenea), căminele și canalele aferente rețelelor edilitare și în spațiile special amenajate pentru colectarea deșeurilor menajere.

🔘Tratamentul de dezinsecție se desfășoară pe domeniul public începând din această seară, în intervalul orar 5.00-7.00 și 21.00-24.00.

Tot din această seară va fi demarată acțiunea și la gospodării individuale, în intervalul orar 22.00-02.00.

La scări de bloc, dezinsecția va fi efectuată începând din data de 13 mai, în intervalul orar 9.00-15.00. La fiecare scară de bloc vor fi afișate informări cu privire la perioada desfășurării acțiunii.

🔘Tratamenul de dezinfecție va fi aplicat în spațiile închise din unitățile de învățământ, la căminele și canalele aferente rețelelor tehnico-edilitare și în spațiile special amenajate pentru colectarea deșeurilor menajere, conform programului stabilit cu administratorii spațiilor.

Produsele folosite pentru cele trei tratamente se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide, sunt avizate de Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn, respectiv Xi de toxicitate. Este recomandat ca persoanele cardiace și cu probleme respiratorii să ia măsuri pentru a nu intra în raza de acțiune a utilajelor care dispersează substanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *