Acțiuni cu forțe sporite, desfășurate de polițiștii jandarmii sălăjeni

 


Vineri, 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean au desfășurat o amplă acțiune în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, au fost desfășurate nouă acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat, în care au fost implicați 66 de polițiști sălăjeni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, economic, transporturi, dar și luptătorii de la acțiuni speciale, 39 de jandarmi, reprezentați ai I.T.M. Sălaj și ai altor structuri de aplicare a legii.

De asemenea, acțiunea polițiștilor sălăjeni a vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, pe raza municipiului Zalău, cât și pe raza județului Sălaj.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii sălăjeni au aplicat, în total, 220 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 63.765 de lei.

Astfel, în urma activităților desfășurate au fost legitimate peste 570 de persoane, au fost verificate 87 de autoturisme și au fost aplicate, în total, 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 63.765 de lei, astfel: 20 pentru nerespectarea prevederilor Legii Nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 194 pentru abateri la regimul rutier (O U.G. Nr. 195/2001 privind circulația pe drumurile publice), dintre care 38 pentru nerespectarea regimului legal de vitză și 68 pentru alte abateri, iar 20 de sancțiuni au fost aplicate în urma constatării săvârșirii abaterilor prevăzute de alte acte normative.

Totodată, poliţiştii sălăjeni au reţinut 19 permise de conducere, dintre care șapte pentru depășirea limitelor legale de viteză, două pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, unul pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, iar nouă pentru alte abateri rutiere. Polițiștii rutieri au retras, totodata, 13 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri sălăjeni au efectuat 370 de testări cu aparatul etilotest și doua testări preliminare de drog.

De asemena, au fost constatate 11 infracțiuni, dintre care două de natură judiciară, trei la regimul circulației rutiere și patru infracțiuni de altă natură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *